Stunt NSC blijft uit tegen Eemdijk

13 mei 2018 om 09:24 Sport/sport

NIJKERK Winnen tegen Eemdijk was het doel van NSC zaterdag op de Burcht. De Nijkerkers gaven de kampioenskandidaat redelijke tegenstand, maar het leverde geen punten op. Eemdijk won met 1-0 en NSC blijft daarom strijden voor handhaving.

De gasten waren in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, wat verwacht mocht worden op basis van de ranglijst. Zeger Beukers drukte het overwicht uit in een treffer uit een strafschop. De 0-1 bij rust was voor NSC toch voldoende, want het hield de mogelijkheid op herstel. Zeker omdat de Nijkerkers in de slotfase van de eerste helft dichtbij de gelijkmaker waren via Jeff van der Bult.

De tweede helft was qua spel wat evenwichtiger en beide doelmannen moesten enkele keren handelend optreden. Dat deden Damian Ranzijn en Gerben Ruizendaal met verve, zodat er niet meer werd gescoord.

De 0-1 nederlaag betekent dat NSC alleen nog kan gaan voor de nacompetitie. Voor de NIjkerkers was het gunstig dat zowel Huizen als Zuidvogels verloren, zodat NSC niet in direct degradatiegevaar is beland. Zaterdag zal de ploeg bij sc Genemuiden opnieuw moeten strijden om tenminste twee ploegen onderz ich te houden op de ranglijst.