Afbeelding
Stad Nijkerk.nl

Lege straten tijdens eerste avondklok in Nijkerk: ‘Het voelt heel vreemd’

23 januari 2021 om 22:00 Corona

NIJKERK De avondklok is zaterdagavond om 21.00 uur ingegaan ter bestrijding van het coronavirus. Op straat in Nijkerk was het over het algemeen rustig en stil, alsof het al diep in de nacht was. 

Om klokslag 21.00 uur is er in Nijkerk nog slechts een handjevol automobilisten aanwezig op de weg. Enkele vakkenvullers springen op de fiets, op weg naar huis. Verder is het rustig op straat. Zelfs op de N301, waar het normaal gesproken op bijna elk tijdstip van de dag druk is, is geen auto te bekennen. Ook op het station en in het centrum kun je een speld horen vallen, alsof het al diep in de nacht is. 

VIERVOETER Hondeneigenaren mogen nog wel na 21.00 de straat op, om hun viervoeter uit te laten. Toch is het ook voor sommigen van hen een vreemde gewaarwording, zo’n verlaten stad nog vroeg op de avond. ,,Je moet er natuurlijk even uit met de hond, maar het voelt wel vreemd om nu op straat te zijn. Alsof ik iets doe wat niet mag”, vertelt een dame die rond 21.30 uur met haar hond een wandelingetje maakt. ,,We maken er vandaag een kort rondje van, niet langer dan nodig. Daarna gaan we weer naar binnen.” 


Het station van Nijkerk lag er zaterdagavond verlaten bij. Stad Nijkerk.nl

Politie en handhaving lieten zich zaterdagavond al wel zien en hielden controles op diverse plekken. Of er ook boetes werden uitgeschreven is nog niet bekend. 

BOETE Wie vanaf vandaag tussen 21.00 en 04.30 uur naar buiten wil, mag dat alleen nog doen met een geldige reden. Vaak zijn hiervoor ook nog een zogeheten Eigen Verklaring en een Werkgeversverklaring nodig. Zonder verklaring kan een agent of boa vaststellen dat je onterecht op straat bent. Je kunt dan een boete krijgen van 95 euro. Overtreders krijgen geen strafblad.

Je mag alleen nog naar buiten:
- Voor werk
- Voor medische hulp aan mens of dier (ook mantelzorgers)
- Voor een noodzakelijke reis naar of van het buitenland
- Voor een uitvaart
- Voor een rechtszitting of -procedure
- Voor het uitlaten van een hond
- Voor (reeds) geplande examens
- Ook gasten van een live avondprogramma mogen naar buiten, als ze beschikken over een uitnodiging van de omroep

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie