Afbeelding
Google Maps

Minder lange treinstoringen op station Nijkerk

19 januari 2021 om 14:00 Verkeer en vervoer

NIJKERK Het aantal verstoringen op het spoor was vorig jaar op het station in Nijkerk lager dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus heeft ontvangen van Rijdendetreinen.nl, een site die storingsinformatie van de verschillende spoorvervoerders verzamelt.

Op station Nijkerk waren in 2020 23 storingen van 10 minuten of langer tegenover 28 in 2019. Dat is een daling van 17,9 procent. Er gingen minder treinen stuk en ook het aantal wissel- en seinstoringen lag aanzienlijk lager dan in 2019. Wel steeg het aantal storingen als gevolg van logistieke beperkingen. Met name in maart reed een groot aantal spitstreinen niet, wat zorgde voor een piek in het aantal verstoringen met deze oorzaak. Over storingen op station Hoevelaken zijn bij LocalFocus geen cijfers bekend, omdat dit geen NS-station is.

CORONA-INVLOED Als gevolg van de corona-uitbraak is het aantal treinreizigers fors lager dan voorheen. In recordjaar 2019 pakten op een gemiddelde dag nog 1,3 miljoen mensen een NS-trein. In coronajaar 2020 waren dit er gemiddeld 580.000 per dag. De NS verwacht voor heel 2020 een daling van het aantal reizigers van 45 procent. 

Tussen eind maart en begin juni reed de NS met een zogeheten ‘basisdienstregeling’. Daardoor reden op alle trajecten alleen sprinters en een handjevol intercitytreinen, en slechts twee per uur. Ook andere spoorvervoerders zoals Arriva en Keolis pasten tijdens de ‘intelligente lockdown’ hun dienstregeling aan.

Op onderstaande kaart vind je voor ieder treinstation het aantal verstoringen van 10 minuten of langer in 2020 en 2019.


advertentie
advertentie