Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Burgemeester wil avondklok op voorhand niet uitsluiten: ‘Maar ik zou enorm balen’

15 januari 2021 om 16:00 Corona

NIJKERK Burgemeester Renkema zou ,,enorm balen” als er een avondklok wordt ingesteld om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar hij wil de maatregel op voorhand niet uitsluiten, zegt hij in een reactie. 

Al een aantal keer eerder werd over de invoering van een avondklok gesproken en nu ligt de maatregel opnieuw op tafel. De avondklok wordt gezien als eventuele extra maatregel in strijd tegen het coronavirus. Het Outbreak Management Team (OMT) is door het kabinet gevraagd om een spoedadvies uit te brengen over de invoering van een landelijke avondklok, maar enkele burgemeesters hebben al laten weten geen voorstander te zijn. Gerard Renkema, burgemeester van Nijkerk, wil echter op voorhand niets uitsluiten. 

,,Als je je al houdt aan de regels met betrekking tot corona dan hoeft een avondklok niet zo’n groot probleem te zijn. In principe ben je namelijk al niet veel op pad. En voor het overgrote deel van de mensen geldt dat ze zich er keurig aan houden. Maar wat je helaas ook ziet, is dat er toch nog mensen zijn die menen zich niet aan de regels te hoven houden en op pad gaan en bijvoorbeeld met meerder mensen ‘s avonds aan het feesten zijn. Daardoor vergroten zij het risico op verspreiding van het virus fors, zeker wanneer de Engelse variant veel besmettelijker is. Daarom zou je een avondklok niet op voorhand moeten willen uitsluiten, maar ik zou er wel enorm van balen omdat de goedwillenden er dan onder lijden.” 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie