Afbeelding
Gerd Altmann/Pixabay

Ruim 200 bedrijven in Nijkerk ontvangen steun in derde NOW-ronde

15 januari 2021 om 14:00 Corona

NIJKERK Het UWV heeft 228 aanvragen van bedrijven uit de gemeente Nijkerk goedgekeurd in de derde ronde van de NOW-regeling. In de hele regio werden 1.545 aanvragen goedgekeurd. Dat is 19,15 procent meer dan het aantal goedgekeurde aanvragen in de tweede ronde (1.293).

Landelijk heeft het UWV in de derde ronde van de NOW-regeling ruim 77.000 aanvragen van bedrijven goedgekeurd. Inmiddels heeft de instantie 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt, meldt het UWV op basis van cijfers over de derde NOW-ronde. 

Bedrijven konden van half november tot eind december een aanvraag indienen. Ruim de helft van de toekenningen ging naar bedrijven in de sector horeca en catering, en naar de detailhandel. Er zijn deze ronde meer aanvragen ingediend dan tijdens de tweede ronde, die van begin juli tot eind augustus liep. Destijds werden ruim 63.000 steunaanvragen goedgekeurd.

De aanvraagtermijn van de derde periode van de NOW-regeling, waarmee bedrijven een bijdrage aan de loonkosten kunnen krijgen, liep oorspronkelijk van 16 november tot en met 13 december. Na de aankondiging van de tweede lockdown ging het aanvraagloket nog twee weken open, tot en met 27 december. In die heropening werden 23.000 aanvragen ingediend, ruim een kwart van het totaal.

Bekijk in onderstaande interactieve kaart hoeveel aanvragen werden goedgekeurd per regio. Klik op een regio voor meer informatie.


Lees hier het bericht van het UWV met de bijbehorende factsheet met meer cijfers

advertentie
advertentie