Meester Bert Goedhart (rechts) is altijd een enthousiaste verteller geweest, weet oud-leerling en thans uitgever Erwin de Haan.
Meester Bert Goedhart (rechts) is altijd een enthousiaste verteller geweest, weet oud-leerling en thans uitgever Erwin de Haan. Uitgeverij Boekscout

Kinderboek Nijkerkse oud-basisschoolmeester over belevenissen in coronatijd

12 januari 2021 om 14:20 Kunst

NIJKERK Het boek van Nijkerker Bert Goedhart is vrijdag 8 januari verschenen bij uitgeverij Boekscout. De uitgever van Boekscout is bovendien een oud-leerling van ‘meester Goedhart’. 

Bert Goedhart is meer dan 40 jaar leerkracht geweest in de bovenbouw van de basisschoo en is altijd een enthousiaste verteller geweest. ,,Ik geniet er nog steeds van om aardrijkskunde en geschiedenis te geven en die te verbinden met de actualiteiten van de dag. Doordat de scholen in de eerste coronaperiode gesloten waren, vond ik tijd om een verhaal aan het papier toe te vertrouwen.”

‘Thuis’ is ontstaan als een feuilleton, geschreven voor zijn kleinkinderen. ,,Dagelijks mailde ik ze een hoofdstuk. Met hun reacties kon ik de tekst nog verbeteren. Ik kreeg soms opmerkingen als: Ik kan niet wachten tot morgen.” Het boek bevat 69 hoofdstukken van elk twee bladzijden.

OUD-LEERLING In zijn zoektocht naar een uitgever voor zijn boek, kwam Goedhart uit bij zijn oud-leerling en nu uitgever Erwin de Haan. Erwin heeft ongeveer 20 jaar geleden in groep 5 en 6 les gekregen van meester Goedhart. ,,Het is leuk om nu na zoveel jaar iets terug te kunnen doen voor mijn oud-meester van de basisschool. Verhalen tellen heeft Bert altijd gedaan en dat kun je ook terugzien in de verhaal dat hij heeft geschreven.”

VERHAAL In ‘Thuis - Belevenissen in coronatijd’ wordt de lezer meegenomen in de levens van de twaalfjarige Jasper en de zestienjarige Myra. Met de komst van Myra wordt Jasper geconfronteerd met een leven dat voor hem niet bekend is. Jasper heeft geen broertjes en zusjes. Het is nogal saai thuis. Door het coronavirus komt daar verandering in. Loopt Jasper het virus op als hij stiekem een vriend bezoekt? Een thuisloos meisje van 16 komt bij hen wonen en dat geeft problemen. Als ze op een avond niet thuiskomt, wordt er een opsporingsbericht verspreid. Ook het bezoeken van oma in een verzorgingshuis is niet makkelijk en zorgt voor hilarische, maar ook verdrietige momenten. Na spannende gebeurtenissen volgt een ontroerend hoogtepunt als Jasper op school meespeelt in de afscheidsmusical.

OPEN KRING Bert Goedhart was meer dan veertig jaar leerkracht in de bovenbouw van de basisschool. Het grootste deel van zijn loopbaan (27 jaar) is hij werkzaam geweest op De Open Kring in Nijkerk. In juli 2016 ging Goedhart met pensioen, maar hij is daarna tot heden invalleerkracht geweest in dienst van de Cordeoscholengroep. Daardoor staat hij nog steeds enkele dagen per week voor de klas op diverse scholen.

Boekgegevens Titel: Thuis - Belevenissen in coronatijd Auteur: Bert Goedhart Verschijningsdatum: 08-01-2021 Aantal pagina’s: 142 ISBN: 9789464312102 Geïllustreerd: nee Verkoopprijs: € 18,99 Uitvoering Paperback (inclusief kosteloze verzending in Nederland en België).

advertentie
advertentie