Kommil Foo
Kommil Foo Johan Jacobs

Theaterhit Kommil Foo in Flint

9 mei 2018 om 17:12 lokaal Deel je nieuws

Theater én cabaret, absurdistisch én ontroerend, kolder én venijn: de voorstellingen van cabaretduo Kommil Foo bevatten het allemaal. De twee Vlaamse broers Mich en Raf Walschaerts, die al bijna dertig jaar volle zalen trekken, zijn niet in een hokje te duwen. Hun nieuwste voorstelling ‘Schoft’ kreeg overal lovende recensies. ‘Schoft’ is woensdag 23 mei te zien in Flint.

Nadat ze een uitstapje op het solopad hadden gewaagd, kwamen de Vlaamse broers Walschaerts in 2016 weer samen de grens over met ‘Schoft’. De nieuwste voorstelling trekt in België al twee jaar volle zalen. Het tweetal heeft daar dezelfde status als bijvoorbeeld Youp van 't Hek of Jochem Myjer in Nederland. In Nederland hebben de mannen ook een trouw publiek. Maar toch volgt altijd weer die vraag: wat dóen jullie nou precies? Ze lachen. “We willen mensen raken - op verschillende manieren”, probeert Mich uit te leggen. “We doen slapstick, maar er zitten ook serieuze nummers tussen, waarin we terloops verwijzen naar de actualiteit”.

De voorstelling ‘Schoft’ heeft lovende recensies gekregen. “De broers stralen kracht, klasse en grandeur uit”, schreef  het Parool (****). Het NRC Handelsblad (****) noemt ‘Schoft’: “Een toonbeeld van theatrale balanceerkunst”. “De gracieuze muziek, de mooie verhalen en de voorbeelden dat het ook anders kan, maken niet alleen een theateravond tot een genot, maar kunnen ook troost bieden als het tegenzit”, schreef de Volkskrant (****).

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie