Rob Hogenhuis tijdens één van zijn trainingen
Rob Hogenhuis tijdens één van zijn trainingen Quirina van Zessen

Hardlopen voor het goede doel (2)

4 januari 2021 om 13:14 Lokaal Deel je nieuws

Dit artikel is een aanvulling op het originele artikel, gepubliceerd op 30 december.

Komende zaterdag 9 januari is het zover, dan zal geboren Nijkerker Rob Hogenhuis voor het eerst in zijn leven 20 kilometer hardlopen vanuit zijn ouderlijk huis om geld in te zamelen voor het kankeronderzoek. Dit alles onder de adequate begeleiding van ervaren hardloopster Quirina van Zessen. De actie is geïnspireerd op en onderdeel van de ThuisTriathlon van Maarten van der Weijden, alle donaties gaan dan ook rechtstreeks naar de Maarten van der Weijden Foundation. 

De afgelopen dagen heeft de actie een onverwachte vlucht genomen, promotie werd opgepakt door o.a. Dartclub Nijkerk, en ook vanuit bijvoorbeeld Atletiek Vereniging Nijkerk zijn veel donaties ontvangen, waardoor vanmorgen het bedrag boven de 1300 euro is uitgekomen. "Met nog een kleine week actie voeren te gaan is dit natuurlijk al een prachtig bedrag, maar als het gaat om kankeronderzoek telt iedere euro, dus ik zal voor iedere euro blijven knokken. Zeker in tijden van corona wordt ander onderzoek dan coronagerelateerd onderzoek vergeten, en dat gaat op termijn echt mensenlevens kosten. Ik zal zaterdag aan iedereen denken die ik ken die met deze ziekte te maken heeft." Aldus Rob Hogenhuis.

Rob's trainer Quirina en zijn zus Marjan zijn met een culturele toevoeging op de actie gekomen: zij gaan op symbolische muziek een dans doen eindigend met 20 soutenu draaien, dit alles om zoveel mogelijk mensen over de streep te trekken ook een bijdrage te leveren. Lees meer over de actie op: https://bit.ly/37Aehh5

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie