Afbeelding
Jan Cozijnsen

30.000 euro van gemeente voor bewonersinitiatieven beheer openbare ruimte

4 januari 2021 om 11:34 Overig

NIJKERK Met een stimuleringsregeling geeft de gemeente Nijkerk de mogelijkheid om initiatieven over het beheer of inrichting van de openbare ruimte te financieren. 

De gemeente vindt het naar eigen zeggen belangrijk om het beheer van de openbare ruimte voor én samen met inwoners en maatschappelijke organisaties en ondernemers uit te voeren. Voor komend jaar is er een budget van 30.000 euro beschikbaar om goede initiatieven te ondersteunen. 

Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. De initiatieven moeten niet alleen bijdragen aan de inrichting en het groen. Ook hebben zij een sociaal maatschappelijk karakter met aandacht voor bijvoorbeeld spelen, bewegen, sporten en ontmoeten. ,,Wij roepen inwoners,organisaties en ondernemers van de gemeente Nijkerk op om te komen met goede plannen”, geeft wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh aan. 

De gemeente noemt het omvormen van bestrating naar beplanting om onkruidgroei te voorkomen of juist voor nog meer groen in de buurt als één voorbeeld . Of gezamenlijk de buurt vrij houden van hondenpoep of een ontmoetingsplek maken voor kinderen of ouderen. ,,Weet u een mooie plek voor een crossbaan, of kunnen we de schoolomgeving van uw kinderen leuker of veiliger maken. Of u wilt als organisatie samen werken aan het ontwikkelen en onderhouden van een buurttuin, kinderboerderij of bloemenpluktuin. De gemeente is benieuwd naar concrete voorstellen en wil deze samen onderzoeken en kijken wat mogelijk is.”

Initiatieven kunnen worden ingediend via www.nijkerk.eu/stimuleringsregeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie