John Kamphuis wacht een moeilijke opgave met zijn NSC om handhaving te bewerkstelligen
John Kamphuis wacht een moeilijke opgave met zijn NSC om handhaving te bewerkstelligen Aalt Guliker

NSC wacht grote uitdaging

9 mei 2018 om 09:23 lokaal

NIJKERK Het worden spannende weken voor NSC in de strijd tegen degradatie. Zaterdag verloren de Nijkerkers met 1-4 van Urk en het behalen van de nacompetitie om degradatie te ontlopen lijkt het hoogst haalbare. Of de NSC-ers moeten stunten tegen de topploegen.

Rob Schoon

Met duels tegen Eemdijk (12/5) en Genemuiden (19/5) voor de boeg zijn er donkere wolken aanwezig boven de NSC-Burcht. ,,Tja, dat is zeker geen makkelijk programma," stelt trainer John Kamphuis. ,,Maar deze ploegen strijden om de titel en daar komt ook extra spanning bij kijken. Het is aan ons om daar van te profiteren."

GEHAVENDE SELECTIE In de strijd om handhaving is elke speler welkom en daar heeft Kamphuis in ieder geval de komende wedstrijd een probleem. ,,Rinke Rozema, Roy Schaap en Chan-Ali Turksoy zijn geschorst. Daarnaast is Barry de Winter langere tijd afwezig en is het de vraag of Yannick Cornelisz fit genoeg is om te spelen. Zeer vervelend al die afwezigen, maar dan zullen de anderen het moeten doen."

Het spel van de Nijkerkers is nog te vaak wisselvallig of de spelers kunnen niet continu voldoende geconcentreerd blijven. ,,De laatste duels spelen we eigenlijk steeds een vrij aardige eerste helft, maar verliezen we het in de tweede helft. Dat kent maar twee oplossingen, namelijk het in de eerste helft beslissen of een hele wedstrijd volhouden. Zaterdag komen we zeker weer met een strijdplan en ik verwacht dat iedereen volop gaat voor lijfsbehoud."

GESLEPEN URK Tegen Urk begon NSC weer goed en de paal stond de voorsprong via Eyup Termelez in de weg. Urk nam het initiatief en ook al snel een 0-1 voorsprong via Riekelt Nentjes. De gelijkmaker na een half uur van Yordi Grovenstein was mooi en een opsteker voor de thuisploeg die het moeilijk had. Halverwege het duel waren de vooruitzichten op een goede uitslag nog open.

In de tweede helft ging het moeizaam. NSC probeerde een gat te vinden in de defensie van Urk, maar de gasten wachtten geslepen op de kansen die ze zouden krijgen. Een moment van onachtzaamheid betekende de 1-2 van Nentjes. ,,Teveel ruimte weggegeven, zodat hij kon schieten en Damian Ranzijn zag de bal te laat. Dan zie je daarna een ploeg die zoekende is."

WEGLOPEN NSC probeerde het wel, maar liep tegen een muur van Urk. Zelf konden de Nijkerkers weinig gevaar stichten en Urk profiteerde optimaal van de ruimte en liep weg van NSC. De 1-3 van Hessel Snoek was een knappe reactie van de spits en de 1-4 van Nentjes bleek de definitieve nekslag voor het duel.

,,Dat we moeilijke weken tegemoet gaan, is duidelijk," kijkt Kamphuis vooruit. ,,De nacompetitieplaats behouden is het eerste doel, maar ik hoop dat we voor een verrassing kunnen zorgen. We hebben nog genoeg punten nodig."

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie