Zware opgave voor NSC

5 mei 2018 om 23:04 Sport/sport

NIJKERK Het wordt voor NSC een zware klus om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Tegen Urk werd zaterdag met 1-4 verloren. Het allerdonkerste scenario, rechtstreekse degradatie, is met het nog te spelen programma zelfs niet uitgesloten.

NSC leek enige tijd op weg om rechtstreekse handhaving te behalen, maar de inhaalduels werden verloren. Rechtstreekse handhaving is nog steeds mogelijk, maar dan zal de ploeg tegen de kampioenskandidaten Eemdijk en Genemuiden moeten stunten de komende weken. Dat NSC het doorgaans vrij goed doet tegen hooggeplaatste ploegen geeft hoop, maar zeker geen garantie.

Tegen Urk speelde NSC een redelijke eerste helft en de 0-1 achterstand door Riekelt Nientjes kwam de ploeg door een mooie treffer van Yordi Grovenstein op gelijke hoogte. Voor de tweede helft was het strijdplan duidelijk; er moest gewonnen worden.

NSC had echter de pech dat het in Urk een geslepen en scherpe tegenstander trof. De gasten kozen op het hobbelige veld voor een doeltreffende speelwijze, waarbij snel diepte en snelheid werd gezocht. NSC probeerde voetballend een gat te vinden in de Urker defensie en had via Martijn Schilthuis een enorme mogelijkheid. Aan de andere kant was een halve kans wel doeltreffend. Nientjes kreeg net teveel ruimte, kon schieten en doelman Damian Ranzijn zag de bal te laat om in te grijpen: 1-2.

Daarna was het duel gespeeld want Urk loerde op nog meer kansen en een knappe reactie van spist Hessel Snoek betekende de 1-3. Nientjes maakte even later ook nog de 1-4 met een bekeken goal en NSC was verslagen. Extra vervelend waren de rode kaart voor Roy Schaap (2x geel) en de gele kaart voor Rinke Rozema, die waarschijnlijk ook eens schorsing betekent. In de overlevingsstrijd zijn alle krachten nodig en schorsingen komen dan extra slecht uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie