Het team van Jeddah met de Nederlandse coaches
Het team van Jeddah met de Nederlandse coaches Khullood Musallam

Ex Hellas turncoaches naar Saoedi Arabië

6 mei 2018 om 22:14 Sport/sport Deel je nieuws

Waar een klein dorp goed in is. Voormalig turncoaches Brenda de Graaf en Engelbert Webbink van de turnclub Hellas Hoevelaken zijn uitgenodigd door de grootste turnclub in Jeddah, Saoedi Arabië om te komen vertellen over het turnen in Nederland.

De coaches, Brenda de Graaf, inmiddels werkzaam bij Turnz Amsterdam Gymnastics en Engelbert Webbink, manager GymXL Amersfoort, twijfelden geen moment en wilden graag hun kennis en ervaring van het turnen delen met de Arabische club.

Het een en ander had nogal wat voeten in de aarde. Visums moesten geregeld worden, tickets geboekt en de Arabische regels met betrekking tot het dagelijkse leven moesten worden aangeleerd.

Afgelopen dinsdag was het dan zover. De twee maakten de grote reis naar het land in de woestijn en kwamen daar tot de conclusie dat het lesgeven in Saoedi Arabië net zo leuk is als in Nederland, alleen qua weer een beetje warmer. 

De kinderen hebben de basisvormen van het turnen aangeleerd en hebben zelfs in korte tijd stappen gemaakt in het turnen van nieuwe elementen. Voor de toekomst sluiten de coaches een uitwisseling tussen de clubs niet uit. Het was een prachtige, leerzame ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Aldus de coaches.

advertentie
advertentie