Sjoerd Kloppenburg zorgde in de slotfase met knappe reddingen dat Hoevelaken won bij Hulshorst.
Sjoerd Kloppenburg zorgde in de slotfase met knappe reddingen dat Hoevelaken won bij Hulshorst. Willemien van Duinen

Nacompetitie sc Hoevelaken weer in beeld na goede serie

2 mei 2018 om 12:08 Sport/sport

HOEVELAKEN Begin april leek het seizoen voor sc Hoevelaken afgelopen. Het blijft echter een grillig competitieverloop in de derde klasse. De winst op Hulshorst (1-2) van zaterdag, betekende de derde op rij en ineens doet Hoevelaken weer volop mee in de strijd om de nacompetitie.

Rob Schoon

,,Eigenlijk kan iedereen van iedereen winnen in deze competitie", constateert Rudy Baalman. ,,En dat betekent dat het continu spannend blijft en dat vrijwel iedereen ergens om speelt. Wij winnen nu voor de derde keer op rij en daarmee doen we heel goede zaken."

NACOMPETITIE Het doel van de ploeg is de nacompetitie bereiken om mee te strijden voor promotie naar de tweede klasse. ,,De beslissing zal waarschijnlijk vallen op de allerlaatste speeldag. Met nog vier duels te spelen, hebben we het weer in eigen hand."

Tegen Hulshorst, vechtend tegen degradatie, had Hoevelaken het al allesbehalve makkelijk. ,,Zij probeerden vanuit een gesloten organisatie via de counter toe te slaan. We hadden veel balbezit, maar kwamen er moeilijk door. En toen we scoorden werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Ik twijfel of het echt zo was."

ACHTERVOLGING Hulshorst kwam vervolgens wel op 1-0 door een treffer van Harm Jan de Boer. ,,Een tegenvaller, maar na een half uur kon ik de 1-1 binnen tikken na een goede pass van Joeri van den Hoeven."

Na een kwartier in de tweede helft zorgde Baalman met zijn tweede voor de 1-2. ,,Het schot was met links en niet hard, maar wel dusdanig in de hoek dat de keeper er niet bij kon. En het is altijd leuk om te scoren als aanvallend ingestelde speler. In de slotfase kregen we het echter nog moeilijk en redde Sjoerd Kloppenburg met enkele goede reddingen onze winst."

VOORUITKIJKEN Met het inhaalduel van komende zaterdag tegen Teuge SP kan Hoevelaken klimmen naar de derde positie. ,,Dat is de plek die we minimaal moeten halen voor nacompetitie. Met nog vier duels hebben we nog een uitdaging. VIOS Vaassen (12 mei) is onze grootste concurrent en tegen Teuge SP (5 mei) en Otterlo (26 mei) verloren we eerder. Nu krijgen we ze thuis en moeten we ze verslaan."

Als de nacompetitie wordt behaald, wordt het wellicht spannend voor Rudy Baalman of hij er steeds bij kan zijn. ,,Mijn vrouw is zwanger en in juni kan het gaan gebeuren. Hoe leuk voetbal ook is, dat gaat toch echt wel voor in dat geval." De gezinsuitbreiding maakt de plannen voor volgend seizoen ook nog onzeker. ,,Ik heb het goed naar mijn zin bij Hoevelaken en wil door, maar ga wel even kijken of de combinatie voetbal en gezin past."

SNELLE AANPASSING Rudy Baalman kwam pas afgelopen seizoen bij Hoevelaken na voorheen bij Achterveld te hebben gespeeld. ,,Ik wilde graag op zaterdag spelen en bij Hoevelaken ben ik goed terecht gekomen. Een leuke vereniging en een prima team."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie