Janno Kamphorst en Rozemarijn Kamphorst-Van Leijenhorst met de korf in hun midden.
Janno Kamphorst en Rozemarijn Kamphorst-Van Leijenhorst met de korf in hun midden. Erik van't Land

Nijkerks 'Korfbalstel Kamphorst' kiest ruime sop en verlaat Revival

3 mei 2018 om 11:36 Sport/sport

NIJKERK ,,Dit is wel echt iets van ons tweeën. We kijken er allebei erg naar uit.” Janno Kamphorst en Rozemarijn Kamphorst-Van Leijenhorst verruilen Revival in Terschuur na dit seizoen voor Overgangsklasser SKF in Veenendaal. ,,We willen samen beleven of we dit gaan redden.”

Jurre Jochemsen

De 28-jarige speler en 23-jarige speelster wonen als getrouwd stel inmiddels in Nijkerk en zijn het dus gewend om in de auto te stappen voor de trainingen en wedstrijden. Nu duurt de reis een kwartier, maar dat wordt dan wat langer vanaf volgend seizoen. De oudste van de twee vertelt het hoe en waarom. ,,’Roos’ is vorig jaar al gevraagd, maar toen vond ze het wat te vroeg, ook omdat we druk waren met ons huwelijk en het verhuizen en het kopen van dat huis. Dan zou het wel heel veel worden allemaal en dat werd aan SKF verteld. Zij beloofden de boel in de gaten te houden en hielden contact. Vlak na het eind van het zaalseizoen belden ze weer. Toen hebben we overlegd en is dus besloten om daarheen te gaan.”

Kamphorst zelf gaat dus met zijn vrouw mee, hoe dat zo? ,,We hebben goede gesprekken gehad met SKF en ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten en ga voor de sportieve uitdaging in de Overgangsklasse. We zullen zien waar het schip strandt.”

Is hij niet bang dat Rozemarijn in de basis komt en hij in een lager team? ,,Die kans is er zeker, dat besef ik, maar dat weerhoudt mij er niet van om mij verder te ontwikkelen op een hoger niveau. Ik ben hongerig en wil en kan groeien daar bij SKF.” Rozemarijn zegt er ook helemaal de leeftijd voor te hebben. ,,Zeker is ook dat het gevoel bij SKF echt goed is, de sfeer en de mensen daar, hebben ons echt een goed gevoel gegeven. Mooi ook dat ze me zijn blijven volgen en meteen contact hebben opgenomen na het zaalseizoen. Het brengt nieuwe dynamiek en nieuwe uitdaging met zich mee. Ik heb zin om daar volop in te springen.”

REACTIES BIJ REVIVAL Hoe waren de reacties bij Revival, dat zaterdag een zeer belangrijk duel tegen degradatie naar de tweede klasse speelt. ,,Nou we moeten zeggen dat dit wel superleuk was. We hadden allebei geen inschatting hoe ze zouden reageren. Feit is natuurlijk wel dat een aantal mensen het wel wist omdat de interesse van SKF er vorig jaar al was. De meest gehoorde reactie was toch wel ‘het is jullie gegund.’ Dat gaf ook wel een prettig gevoel.”

Hoeveel zin ze ook hebben in hun Veenendaalse avontuur, ze blijven echte ‘Revival-mensen’. ,,Zaterdag moet het zeker gebeuren, dat is duidelijk. Het is de dood of de gladiolen, gooi alle clichés er maar in. We willen hetzelfde kunstje flikken als in de zaal en handhaving afdwingen. We willen beide met een goed gevoel afsluiten hier.” En of het pijn doet bij Rozemarijn? ,,Natuurlijk is afscheid nemen van je club wel een stap. Maar de nieuwe uitdaging en ambities bij SKF geven wel de doorslag. Het is een kans die ik nu moet grijpen. Uiteraard ga ik daar voor het hoogst haalbare: SKF 1. Tegelijk zie ik het spelen in de selectie, of dat nou 1 of 2 is, sowieso al als een mooie kans. Ik ga de dorpse gezelligheid in en rondom Revival wel het meest missen denk ik.”

advertentie
advertentie