Veensche Boys maar net naast Lunteren

29 april 2018 om 09:28 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft het de laatste weken moeilijk om wedstrijden in zijn voordeel te beslissen. Ook zaterdag tegen Lunteren lukte het de ploeg te weinig om voor het doel van de tegenstander te komen. In de slotfase was het toch nog Kevin Hols die een punt redde voor Veensche Boys: 1-1.

Het lukt Veensche Boys momenteel maar moeizaam om het toch wel verzorgde veldspel om te zetten in grote kansen, laat staan doelpunten. Dat zorgt weer voor afname van vertrouwen en overtuiging en dus minder spel. Een lastig te doorbreken cirkel, die zaterdag tegen Lunteren een extra obstakel bleek. De gasten uit Lunteren hielden het verdedigend goed gesloten en maakte het de opbouw van Veensche Boys moeilijk.

Toen Lunteren via Freek van Wijk een 0-1 voorsprong had genomen, werd de opdracht niet eenvoudiger. De tweede helft leken beide ploegen er doorheen te zitten, want het spelpeil daalde. Veensche Boys drong wel aan, maar zorgde alleen via afstandsschoten voor gevaar en een nederlaag leek onafwendbaar. Tot Kevin Hols in de blessuretijd ontsnapte en de 1-1 aantekende.

Het kampioenschap is al uit zicht, maar om promotie af te dwingen zal Veensche Boys in de nacompetitie echt beter voor de dag moeten komen.