NSC weer ten onder tegen Berkum

29 april 2018 om 09:01 Sport/sport

NIJKERK Voor de tweede keer in drie weken stonden NSC en Berkum tegenover elkaar. En net als in Berkum hield NSC er zaterdag geen punt(en) aan over. De gasten namen met een 0-2 overwinning de punten mee vanaf de Burcht.

Voor NSC zijn de punten heel erg welkom in de strijd voor handhaving, terwijl nog kans heeft op het kampioenschap. Van dat verschil op de ranglijst was echter weining te zien. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen om te scoren, met voor NSC de beste voor Jonas Katshima en Kevin Bobson. De Nijkerkers vonden echter niet het net, net als Berkum. Toch gingen de gasten met een 0-1 rusten, omdat scheidsrechter Oosting besloot dat de kopbal van Jeroen van Brummen de doellijn achter Damian Ranzijn was gepasseerd.

Na de pauze ging NSC op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Berkum achteroverleunend loerde op de counter. Het spelpeil werd daarmee erg rommelig en de grootste kansen waren voor de gasten, die tot tweemaal toe zelfs een enorme kans lieten liggen. Ondanks de goede intenties van NSC hoefde doelman Dominic van Hoof amper op te treden. In blessuretijd was de volgende counter beslissend in het duel, waarbij Youp Kok de 0-2 inschoot.

Twee verloren inhaalduels maken de positie van NSC er niet beter op. De nacompetitie ontlopen is nog mogelijk, maar dan is een goed resultaat tegen Urk komende zaterdag heel erg welkom.