Video-impressie van Koningsdag in Nijkerk

27 april 2018 om 13:44 lokaal

NIJKERK Nederland viert massaal de verjaardag van koning Willem Alexander. Ook in Nijkerk ging deze dag niet onopgemerkt voorbij. Over de hele dag waren er verschillende evenementen en activiteiten in en rondom het centrum van Nijkerk.



De dag begon met carillonklanken vanaf de mooiste toren van Nederland, de Grote kerk. Er waren klanken te horen over heel Nijkerk. De officiële opening van Koningsdag vond plaats op het Molenplein. Hier werd om 10.00 uur Koningsdag officieel geopend door Burgemeester Renkema waarna er ballonnen werden opgelaten.

Vanaf 11.00 uur was de matjesmarkt geopend door de hele binnenstad. Overal zaten mensen samen met hun kinderen om de leukste spulletjes te verkopen. De matjesmarkt was te vinden in de volgende straten: Singel, Oosterstraat, Kleterstraat, Langestraat, Kerkstraat, Catharinastraat, Verlaat en de Klooterstraat.


Ook het Plein bleef dit jaar niet leeg staan. De Oranjevereniging had zoals elk jaar weer een groot tv-scherm geplaatst waarop de hele dag activiteiten te bewonderen zijn. Ook zijn er verschillende eetkraampjes en zijn er attracties voor kinderen. Ook waren optredens van bekende zangers en zangeressen. Ook kunnen kinderen naar het Wheemplein om zich daar te laten vermaken. Voor de allerkleinsten was er plek gecreëerd op het Molenplein.


Aan het einde van Koningsdag wordt er zoals ieder jaar een vrolijke lampionnenoptocht georganiseerd voor kinderen. Vanaf 20.00 uur vertrekt de stoet door het centrum van Nijkerk om de dag af te sluiten.
Bij Manege Luxool is er dit jaar een Kingsfestival georganiseerd. Het feest begint om 20.00 uur en eindigt om 0.00 uur. Ook wordt er een (gratis) feest gegeven op het Plein in Nijkerk. 

Bron video: AS Media.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie