Afbeelding
Aalt Guliker

Boeren van trekkerstocht op kerstavond bedanken Barneveldse handhavers

29 december 2020 om 21:54 Overig

BARNEVELD Een bonte stoet versierde tractoren trok op kerstavond veel bekijks in Nijkerk en omgeving. De colonne met meer dan honderd voertuigen legde een route af van zo’n zestig kilometer langs verschillende zorginstellingen. Zo deden de boeren onder meer de Gruttohoeve in Stroe, Nieuw-Avondrust in Voorthuizen, Norschoten en Neboplus in Barneveld, Kruimelstaete in Garderen, Elim in Putten en De Pol in Nijkerk aan. 

,,Bij elk zorgcentrum zorgden we niet alleen voor een spectaculair uitzicht voor de bewoners, maar we lieten ook kerstpakketten voor ze achter’’, vertelt melkveehouder Gert-Jan Brouwer uit Stroe. Hij is één van de initiatiefnemers van de spontane actie. En die bleek enorm aan te slaan. ,,We zeiden tegen elkaar: ‘Het lijkt wel Bevrijdingsdag!’ Zoveel enthousiaste mensen die ons toejuichten. Het was fantastisch! We werden overal met open armen ontvangen. Er stonden gigantisch veel mensen langs de kant.”

Dinsdagavond rond de klok van 20.00 uur verzamelden enkele deelnemers zich bij het hulpverleningscentrum aan de Nijkerkerweg in Barneveld waar de plaatselijke handhavers werden bedankt voor hun medewerking.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie