Afbeelding
Wendy Julianto/Pixabay

Nijkerkers moeten naar Barneveld of Amersfoort voor boodschappen op nieuwjaarsdag

31 december 2020 om 15:00 Winkels

NIJKERK Wie op nieuwjaarsdag naar de supermarkt wil om boodschappen te doen, hoeft over het algemeen niet lang te zoeken. Meer dan 40 procent van de supermarkten is aankomend jaar ‘gewoon’ open op nieuwjaarsdag. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van nieuwjaarsdag vorig jaar, blijkt uit cijfers van Openingstijden.nl. In Nijkerk zijn echter (net als in buurgemeenten Putten en Bunschoten) geen ‘supers’ geopend. 

In 259 gemeenten is tenminste één supermarkt open op nieuwjaarsdag. In vrijwel alle grote gemeenten is meer dan de helft van de supermarkten geopend. Amsterdam telt met 144 vestigen de meeste geopende supers. Maar in 96 gemeenten blijven de supermarkten gesloten. Dit zijn veelal kleinere gemeenten en gemeenten in de biblebelt. Verder vallen grotere gemeenten als Nijmegen, Leeuwarden, Dordrecht en Maastricht op. Inwoners van deze steden hebben op nieuwjaarsdag slechts de keus uit één supermarkt. In dertien gemeenten zijn alle supermarkten op 1 januari open.

(artikel gaat verder onder de afbeelding).


OUDEJAARSAVOND Wie op oudejaarsavond bedenkt dat de poedersuiker of de champagne op is zal goed moeten zoeken. Slechts 10 procent van de supermarkten is nog open na 19.00 uur, het tijdstip dat ze volgens de winkeltijdenwet moeten sluiten op de laatste dag van het jaar.

advertentie
advertentie