Overhandiging van de cheque door Gijsbert-Jan van de Pol.
Overhandiging van de cheque door Gijsbert-Jan van de Pol. Gerrit Steen

Rommelmarktwinkel brengt 27.500 euro op en krijgt vervolg

18 december 2020 om 12:53 Corona

HOEVELAKEN De tijdelijke rommelmarktwinkel van de Hervormde Gemeente in het voormalige pand van Timmer aan de Westerdorpsstraat wordt gewaardeerd door bezoekers, maar levert ook een waardevolle bijdrage aan de restauratie van de toren die binnenkort verbouwd moet worden. Gijsbert-Jan van de Pol van projectontwikkelaar Schoonderbeek overhandigde vorige week een cheque van maar liefst 27.500 euro aan de penningmeester van de Hervormde Gemeente, de heer H. ten Ham.

Projectontwikkelaar Schoonderbeek is de eigenaar van het voormalige Timmerpand en stelde het belangeloos beschikbaar voor de organisatoren van de jaarlijkse grote rommelmarkt, die altijd op de tweede zaterdag van september gehouden wordt. Vanwege de coronamaatregelen kon de markt niet doorgaan, maar de organisatie mocht gebruikmaken van het leegstaande winkelpand.

‘ECHTE AANWINST’ Gert Cousijnsen: ,,Het is, mede dankzij de inzet van meer dan 60 vrijwilligers, een ongelooflijk succes geworden. Dat we in vier maanden tijd zo’n mooi bedrag bij elkaar hebben gekregen is niet alleen fantastisch, maar ook een teken dat deze opzet een echte aanwinst voor Hoevelaken is gebleken. Regelmatig stonden er vanwege corona rijen mensen buiten te wachten om te komen snuffelen tussen de huishoudelijke artikelen, schilderijen, boeken en platen, elektronische apparaten, computers, schoenen, kleding, meubels en kasten.”

ATTENTIE Om alle medewerkers te bedanken voor hun inzet kregen ze op de avond van de overhandiging van de cheque een smakelijke attentie. Vanwege corona kon dat helaas niet gezamenlijk, vandaar dat gekozen werd voor een ludieke overhandiging in de auto. Medewerkers reden langs gebouw Rehoboth en namen door het autoraam het pakketje in ontvangst.


Gerrit Steen

De verkoop is gestopt, vanwege de aangescherpte maatregelen, maar ook omdat de winkelruimte vanaf 4 januari 2021 tijdelijk beschikbaar wordt gesteld aan bakkerij Toebast, die het pand waarin ze zitten volledig gaat renoveren. Van de Pol: ,,Het is wat extra werk voor de rommelmarktmedewerkers die de winkel vrij moeten maken voor Toebast, maar het goede bericht is dat we de ruimte vanaf 16 maart weer beschikbaar stellen voor de rommelmarktverkoop, minimaal tot het eind van het jaar.”

MAATSCHAPPELIJK Van de Pol vervolgt: ,,We gaan in de komende jaren in Hoevelaken veel woningen bouwen. Denk daarbij aan het project bij de entree van Hoevelaken rondom de voormalige Eiken Schuur, een behoorlijk aantal woningen in Middelaar Oost en het Timmer-project. De bedoeling is dat daar fraai gesitueerde appartementen komen. Tot het zover is vinden we het belangrijk dat het Timmerpand een goede functie krijgt voor Hoevelaken. Het mes snijdt zo aan twee kanten, het dorp blijft levendig op deze manier en de opbrengst van de rommelmarkt is een aanwinst voor het aanzicht van het dorp, de monumentale kerktoren. We doen veel op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Zo zijn we bijvoorbeeld hoofdsponsor van korfbalvereniging Telstar en ondersteunen ook voetbalclub SC Hoevelaken. Daarnaast zijn we ook actief in de regio en hebben we projecten in Nijkerk (Het Spaanse Leger), Putten en Harderwijk.”

Door Gerrit Steen

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie