Afbeelding
PATRICK SIEMONS

Gemeente en vrijwilligers bezorgen mantelzorgwaardering

18 december 2020 om 11:10 Maatschappelijk

NIJKERK Met hulp van wethouder Harke Dijksterhuis en verschillende raadsleden hebben vrijwilligers van Sigma afgelopen week cadeaubonnen voor mantelzorgers bij hen in de brievenbus bezorgd. ,,Met de mantelzorgwaardering willen wij het onschatbare werk van mantelzorgers een beetje zichtbaar maken’’, aldus wethouder Harke Dijksterhuis.

Raadslid Aart Klompenhouwer beaamt de woorden van Dijksterhuis. ,,Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het werk van mantelzorgers is. Daarom help ik graag mee bij het rondbrengen van deze blijk van waardering.’’

MANTELZORG Mantelzorgers bieden onbetaalde zorg aan een naaste met een ernstige en/of langdurige ziekte of beperking. Het kan om verschillende soorten zorg gaan: persoonlijke verzorging (wassen, aankleden, eten en/of medicatie geven), begeleiding, helpen met vervoer en doktersbezoek, maar ook huishoudelijke en administratieve taken. 

SIGMA Sigma biedt in opdracht van de gemeente Nijkerk ondersteuning en informatie aan mantelzorgers. Ze geven advies, bijvoorbeeld over welke regelingen en voorzieningen er zijn om de zorg van mantelzorgers iets te verlichten. Daarbij kan gedacht worden aan hulp thuis, zodat de mantelzorger zelf even op adem kan komen of er even tussenuit kan. Maar ook aan hulp met het invullen van allerlei formulieren. De consulenten van Sigma bieden daarnaast een luisterend oor.

Wél mantelzorger maar nog geen cadeaubon ontvangen? Wees gerust, een aantal cadeaubonnen komt later.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie