Afbeelding
Harry Koelewijn

Nijkerkse bieb derde beste bibliotheek van Nederland

18 december 2020 om 09:30 Maatschappelijk

NIJKERK Bibliotheek Nijkerk werd woensdag verrast met opnieuw een derde plaats in de Best Presterende Bibliotheken van Nederland. Bibliotheek Nijkerk moet Bibliotheek Rozet Arnhem (2e) en bibliotheek ZININ in Nijverdal boven zich dulden. De score werd berekend aan de hand van uitleencijfers, aantal bezoekers, aantal leden en het aantal activiteiten.

Mark Deckers, bestuurssecretaris bij Rijnbrink, ondersteuningsorganisatie van de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel, kwam directeur Roel Zuidhof verrassen met de onderscheiding. ,,Nijkerk is een ontzettend actieve bibliotheek waar veel gebeurt. Roel Zuidhof is een optimistische directeur. Als er een kans komt voor een mooi project of activiteit, dan grijpt hij hem”, aldus Deckers. 

Zuidhof is blij met de waardering voor het werk dat Bibliotheek Nijkerk heeft verzet. ,,Het is geweldig wat ons team heeft bereikt. Wanneer je als voetbalclub twee keer zo’n score hebt, dan speel je op super hoog niveau. Samen hebben we een bibliotheek gerealiseerd die Nijkerk verdient. We krijgen zoveel support vanuit de bevolking dat het geweldig is om op deze manier beloond te worden.”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie