Renswoude streed voor elke meter, zoals hier om Menno van der Woude te stoppen
Renswoude streed voor elke meter, zoals hier om Menno van der Woude te stoppen Kees van den Heuvel

Veensche Boys richt pijlen op de nacompetitie

25 april 2018 om 11:07 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys leed zaterdag een verrassende nederlaag bij Renswoude: 1-0. Dit matige resultaat betekent dat de kansen op de titel vrijwel vervlogen zijn en dat de ploeg zich moet gaan voorbereiden op de nacompetitie. Die voorbereiding begint zaterdag met een thuisduel tegen het Lunteren van Jeffrey van den Brink.

Rob Schoon

,,Veensche Boys is in ieder geval al zeker van de nacompetitie door het winnen van de eerste periodetitel. Als wij nog enigszins kans willen maken op deelname, moeten we zaterdag sowieso winnen in Nijkerkerveen," kijkt Van den Brink vooruit.

DUBBEL VERLIES Met Lunteren verloor Van den Brink op donderdag tegen koploper Scherpenzeel (3-0). ,,Ik vind dat de best voetballende ploeg van de competitie. We wilden stunten en kregen wel kansen daarvoor. Zij hebben echter prima voetballers en ze wonnen uiteindelijk duidelijk. Vooral jammer voor ons, maar ook voor Veensche Boys."

Veensche Boys bewees zich vervolgens op zaterdag een slechte dienst door het tegen Renswoude af te laten weten. Hoewel de ploeg kansen genoeg creëerden, ontbrak de echte scherpte om het duel te winnen. Danny Brouwer had de beste mogelijkheid, maar zag zijn strafschop gekeerd worden door keeper Van Ginkel. ,,Je kan gerust stellen dat we komende zaterdag allebei wat goed te maken hebben."

VEEL BEKENDEN Voor Van den Brink is het duel tegen Veensche Boys een weerzien met veel bekenden. ,,Veel spelers van de Boys ken ik goed en dat geeft zo'n duel wel wat speciaals. In Lunteren vond ik ons niet minder, maar uiteindelijk won Veensche Boys het overigens slechte duel met 1-2. Zaterdag willen we dat graag rechtzetten."

Dat Van den Brink een goed duel wil spelen is duidelijk, want volgend seizoen gaat hij spelen bij Veensche Boys. ,,Natuurlijk wil ik een goede indruk achterlaten. Volgend seizoen wil ik met Veensche Boys voor de prijzen spelen, maar nu gaan we met Lunteren voor de winst. Best gezellig natuurlijk al die bekenden, maar de winst is het enige wat telt."

SLOTFASE SEIZOEN Lunteren kan vrijuit spelen, want ze staan netjes in de middenmoot. Veensche Boys heeft vooral nog een theoretische kans op het kampioenschap. ,,Ik kan me voorstellen dat het echte geloof er sinds zaterdag uit is. Zij zullen zich wellicht richten op de nacomeptitie om alsnog te promoveren. Laten wij dus zaterdag maar winnen, dan mag Veensche Boys van mij de nacompetitie winnen."

Volgens Van den Brink is er geen echte favoriet voor het komende duel. ,,Op basis van de ranglijst zijn zij de favoriet, maar wij spelen vaak verrassend tegen hooggeplaatste ploegen. Alles is dus mogelijk en het zal liggen aan de instelling en vorm van de dag. Over het gehele seizoen hebben we te wisselvallig gepresteerd. Eigenlijk zijn we te goed voor de onderste regionen en niet goed genoeg voor de top."

Jeffrey van den Brink in de vorige ontmoeting in oktober tussen Lunteren en Veensche Boys.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie