Heren Flevo verliezen nipt

24 april 2018 om 15:40 Sport/sport Deel je nieuws

Voor de laatste wedstrijd reisde het eerste van Flevo helemaal naar Noord-Scharwoude met slechts 8 spelers. De Reuring stond voorafgaand aan de wedstrijd slechts 1 plek onder Flevo in de competitie. De thuiswedstrijd in Nijkerk werd door Flevo gewonnen met 17-10.

De wedstrijd werd begonnen door de Reuring met de 1-0. Voor Flevo was Mitchell Fennema degene die als eerst wist te scoren, 1-1. De eerste periode werd afgesloten door de tegenstander met de 2-1.

De tweede periode werd geopend door Wouter Haandrikman die de 2-2 erin schoot. En ook in de tweede periode vielen maar weinig doelpunten, alleen de Reuring wist nog 1 keer te scoren, 3-2.

In de derde periode kreeg de thuisploeg een man-meer situatie. De tijd hiervan werd bijna volledig uitgespeeld en afgesloten met een doelpunt. 4-2. Flevo sloot al snel weer aan door doelpunten van Jelmer Kooy en een benutte overtal situatie door Ingmar Loos, 4-4. De thuisploeg kreeg opnieuw een man-meer situatie en deze werd nu snel benut, 5-4. Met een bekeken afstandsschot zorgde Jelmer Kooy vervolgens weer voor de 5-5. De Reuring kreeg weer een man-meer situatie en na een time-out wist de thuisploeg ook deze kans te benutten. Met nog 8 seconden op de klok kreeg Flevo een man-meer situatie. Gelijk werd er een time-out aangevraagd. Met nog 2 seconden op de klok kon Wouter Haandrikman met een hard schot vanaf 7 meter de gelijkmaker scoren. Met een tussenstand van 6-6 gingen de heren de laatste en beslissende periode in.

In de laatste periode liep de thuisploeg uit naar een 8-6 Voorsprong. Met nog 2 minuten op de klok bracht Jelle Wiersma de spanning weer terug door de 8-7 te scoren. Met nog iets meer dan een minuut op de klok was het opnieuw Jelle Wiersma, die nu via een man-meer situatie de gelijkmaker scoorde. In de laatste minuut van de wedstrijd kon de thuisploeg nog 2 keer scoren en wisten zo met 10-8 de wedstrijd winnen af te sluiten.

Na een lange en vermoeiende wedstrijd werd er nipt met 10-8 verloren.. Het seizoen is door Flevo afgesloten met een 10e plek in de competitie.

Doelpunten Flevo: Wouter Haandrikman, Jelmer Kooy en Jelle Wiersma 2, Ingmar Loos en Mitchell Fennema 1.