Dames Flevo winnen laatste wedstrijd van het seizoen

24 april 2018 om 15:38 Sport/sport Deel je nieuws

De laatste wedstrijd van het seizoen stond afgelopen zaterdag op de agenda van de dames van Flevo. Zonder coach maar met volle kracht en gebrand om te winnen, vertrokken ze naar Arnhem om daar tegen de dames van PFC Rheden te spelen. De thuisploeg had een overwinning nodig om niet te degraderen. De thuiswedstrijd in Nijkerk ging eerder dit seizoen gelijk op. Het werd toen een gelijkspel (4-4).

De dames van Flevo begonnen gelijk sterk in de verdediging waardoor de Arnhemse dames weinig kansen hadden. Flevo creëerden deze wel maar werden niet benut, totdat Miranda van de Vliert in een overtalsituatie Rosanne Bakker knap wist te vinden, zij wist de bal feilloos in het net te schieten. PFC liet dit niet zomaar gebeuren want al snel volgde er een tegenreactie.

Vlak voor het einde van het eerste part trok Flevo de stand naar zich toe na mooi samenspel van Naomi Heimensen en Linda van de Kraats.

Het tweede part hadden beiden partijen kansen maar werden niet benut. Naomi Heimensen maakte slim gebruik van een vrije bal en schoot de bal op volle kracht achter de keepster. Ook Linda van de Kraats wist de keepster te verrassen met een snelle actie na een mooie passe van Naomi Heimensen. De thuisploeg uit Arnhem kregen een strafworp mee maar keepster Haandrikman wist haar doel goed te verdedigen, het tweede part wisten zij 1 keer te scoren wat de stand op 2-4 bracht.

Flevo moest aan de bak om de winst in de zak te steken maar lieten in het derde part wat steken vallen; slordige passes, ballen die onnodig afgepakt werden en kansen niet benut. De dames van Rheden wist eenmaal te scoren maar Flevo hield het hoofd koel. Met een 3-4 stand op het scorebord gingen de teams het vierde part in.

De laatste periode bleef spannend. Flevo deed er alles aan om de voorsprong van 1 doelpunt te behouden, in de verdediging bleven de Flevodames sterkt en alert, vooral Josée van den Hoven zorgde ervoor, op haar midachter positie, dat PFC niet veel in te brengen had in deze wedstrijd. In de aanval lukte het helaas niet om de score uit te breiden. Uiteindelijk vond Vera Molan 3-5 een mooiere uitslag dus schoot met slechts 3 seconden op de klok de laatste bal van het seizoen in het net!

 Met deze uitslag eindigen de dames van Flevo op een prima vierde plaats in de competitie.

Doelpunten Flevo : Naomi Heimensen: 2, Rosanne Bakker, Linda van de Kraats, en Vera Molan: 1

advertentie
advertentie