Afbeelding
AS Media

Zonnige en warme Halve van Nijkerk

21 april 2018 om 20:35 Sport/sport

NIJKERK Fransua Woldemariam heeft zaterdag de Halve van Nijkerk gewonnen. Hij deed 1.19.31 over de afstand en bleef daarmee nummer twee Arjan Koorevaar maar net voor. Vier seconden was het verschil.

Het was een zonnige en warme editie van de Halve van Nijkerk, die dit jaar voor de vierde keer gehouden werd. Zoals elk jaar was ook nu de start en finish in het centrum van Nijkerk. Vanaf hier werd vertrokken naar het buitengebied van Nijkerkerveen en Hoevelaken. Ook zijn er dit jaar verschillende alternatieve hardlooprondes voor kinderen. 

OOGONDERZOEK Dit jaar is er speciale aandacht voor blinde en slechtziende mensen. Het Oogfonds is dit jaar een 'partnership' aangegaan met de organisatie van de Halve van Nijkerk om op deze manier extra bekendheid te creëren. De organisatie van de Halve van Nijkerk laat weten dat ook blindrunners met hun maatje mee kunnen lopen aan de Halve van Nijkerk.

RANDMERENCIRCUIT Nieuw dit jaar is ook het randmerencircuit, er zijn in totaal vier hardloopevenementen in de omgeving die allen dezelfde afstand hebben. Dit zijn de halve marathons van Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk. Als een deelnemer aan drie van de vier evenementen heeft meegelopen plaatst deze zich voor een klassement en krijgt hierdoor een 'runningshirt'.

Bron video: Sanne Koudijs

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie