Teleurstellende nederlaag Sparta Nijkerk VR1

21 april 2018 om 20:26 Sport/sport Deel je nieuws

Net als in de thuiswedstrijd heeft Sparta Nijkerk VR1 ook de uitwedstrijd zaterdag in Oldebroek met 3-2 verloren van Owios VR1. En dat was verdiend, omdat de Spartanen totaal niet in de wedstrijd zaten en het op het mentale vlak flink lieten afweten.

Bij de warming up was al te zien dat Sparta Nijkerk weinig fut had. Lag dat aan het Mega Piraten Festijn van vrijdagavond of aan de warme weersomstandigheden? We zullen het nooit weten.

Feit is dat het zich af liet troeven door de vrouwen van Owios, die wel met de juiste instelling aan de wedstrijd begonnen.

Toch was het Sparta dat al na 8 minuten op voorsprong kwam; een voorzet van Cynthia van den Bor kon volledig vrij worden ingeschoten door Demi van den Brink.

Vervolgens bepaalde Owios het spel; het was steeds een stap eerder bij de bal; Sparta Nijkerk speelde erg slordig en kon de bal niet in de ploeg houden. Door een communicatiefoutje tussen de verdediging en de keepster kon een Owios speelster na een half uur heel eenvoudig de gelijkmaker noteren.

Eigenlijk uit het niets kwam Sparta Nijkerk op slag van rust toch nog op voorsprong; Christianne van Bloemendaal schoot randje buitenspel de 1-2 binnen.

Na rust werd het spel van de Nijkerkers er niet beter op; het leunde te veel achterover en kwam er bijna niet meer uit, ondanks dat er toch goede mogelijkheden lagen op de vleugels.

Owios strafte dit af door in de 56e en de 65e minuut twee keer te scoren, waardoor de stand volledig gekanteld werd. Met een aantal wissels hoopte Sparta Nijkerk de score nog recht te trekken, maar omdat het bijna alle tweede ballen verloor, leverde dit weinig tot niets op.

Het laatste kwartier kwam er wat meer strijd in de ploeg; was dit vanaf de eerste minuut gebeurd, dan had het zeker niet hoeven te verliezen van Owios.

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben al vaak laten zien geweldig te kunnen voetballen, maar zullen op het mentale vlak nog veel moeten leren om dit soort wedstrijden naar zich toe te trekken.

Volgende week maar eens bewijzen dat het ook anders kan; het speelt dan om 12:30 uur thuis tegen Prins Bernhard VR1.