Ben de Ruiter (r) en Arno Snapper: ,,Neem de tijd om de fiets te vinden die bij u past.''
Ben de Ruiter (r) en Arno Snapper: ,,Neem de tijd om de fiets te vinden die bij u past.'' Maureen van Goethem

'E-Bike Week' bij Ben de Ruiter

20 april 2018 om 13:35 Nieuws

NIJKERK Ben de Ruiter Tweewielers trapt de lente af met de 'E-Bike Week' die het bedrijf vanaf donderdag 19 april tot en met zaterdag 28 april houdt.

Elektrische fiets is voor iedereen

Maureen van Goethem

Toen de elektrische fiets voor het eerst op de markt verscheen leek het nog even alsof dit vervoersmiddel alleen was bedoeld voor mensen met een bepaalde leeftijd. Die stoffigheid is er inmiddels wel af. Je ziet steeds meer e-bikes in en om Nijkerk bereden door fietsers van alle leeftijden.

PROEFRIT De voordelen van een e-bike, die kunnen we allemaal wel bedenken. Maar als men er nog niet over uit is of er een gewone of toch een elektrische fiets aangeschaft moet worden? Dan is het handig om tijdens de 'E-Bike Week' even tijd vrij in je agenda te plannen om naar Ben de Ruiter Tweewielers te gaan. Want daar kun je gratis proefrijden en dan kan het verschil tussen fietsen met voorwielmotor en middenmotor worden getest.

Het jonge bedrijf aan de Vrijheidslaan 9 verkoopt sportieve fietsen, maar ook retro en klassiek, boodschap of toertocht van de bekende topmerken Giant, RIH en Riese & Müller, waar De Ruiter exclusieve dealer van is. ,,Of een e-bike echt bij iemand past, weet men pas na een uitgebreide proefrit. Ook goede voorlichting is belangrijk en die willen wij in deze week graag geven. Over bijvoorbeeld over de accu. Want iedereen stelt vaak de vraag: hoe ver kom ik daarmee?", vertelt De Ruiter. ,,Ook krijg je informatie over de verschillende motoren, technieken en welke fiets voor jou het meest geschikt is. Een e-bike is daarbij nog best een hele investering en het zou zonde zijn om iets te kopen waar je toch niet helemaal blij mee bent.''

X-OMEGA Steeds meer werkenden schaffen nieuwe elektrische fietsen aan voor het woon-werk verkeer. De nieuwste aanwinst is bijvoorbeeld de X-Omega elektrische fiets van het Nederlandse bedrijf RIH. Deze e-bike is voorzien van een krachtige middenmotor, die fraai is geïntegreerd in het frame, en fietst bijna geruisloos. Het is een heerlijke stadsfiets waarmee je dagelijks je ritjes kan maken, anderszins zal deze fiets door zijn versnellingen je in staat stellen om heerlijke fietstochten te maken. ,,Het is wel heerlijk fietsen'', zegt De Ruiter. ,,Van tegenwind heb je geen last. Wanneer je naar je werk moet fietsen of lekker toeren in heuvelachtig gebied, dankzij deze extra krachtige motor ga je fluitend op pad.''

ACTIE Tijdens de 'E-Bike Week' heeft Ben de Ruiter Tweewielers ook nog een leuke actie voor mensen die een e-bike aanschaffen. De Ruiter doet er een diefstalverzekering van één jaar bij cadeau. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Ben de Ruiter Tweewielers, Vrijheidslaan 9, 3861JB Nijkerk. Tel.: 033 844 73 83. www.benderuiter.nl

advertentie
advertentie