HartjeHoevelaken redt Koningsdag

18 april 2018 om 08:48 lokaal

HOEVELAKEN Lang was het de vraag of er dit jaar koningsdagactiviteiten in Hoevelaken zouden zijn, maar de centrumondernemers van Hartje Hoevelaken zorgen op Koningsdag de hele dag voor een feest voor jong en oud.


Er is een uitgebreid programma, zodat er vanaf 's morgens tot 's avonds voor iedereen wat te beleven valt. Het feest begint om 10.45 uur. Op de Brink worden de oudere inwoners, in samenwerking met stichting De Zonnebloem, welkom geheten met gratis koffie en een tompouce. Op een groot scherm kunnen zij daar de live uitzending van de Koningsdag in Groningen volgen. 

Om 13.00 uur start de Koningslunch, die net als vorig jaar geopend wordt door burgemeester Renkema. Maar liefst driehonderd deelnemers, winnaars van de bonnenactie die nog tot 23 april loopt in HartjeHoevelaken, worden getrakteerd op een feestelijke maaltijd. De heerlijke warme lunch, inclusief toetje en jus d'orange, melk of karnemelk wordt geheel belangeloos verzorgd door Slagerij Steltenpool, Jumbo Hoevelaken, Albert Heijn Hoevelaken en Bakkerij Toebast.
Het bekende Hoevelaakse Smartlappenkoor 'Uit het leven gegrepen' is ook belangeloos aanwezig en laat iedereen meezingen en deinen met bekende en minder bekende liederen van oer-Hollandse bodem.

Om 14.00 uur speelt jongerencentrum Blits uit Hoevelaken de halve en hele finale van FIFA 2018 op het grote scherm van TVkar.nl, midden op de Brink. Aansluitend barst het swingende middag- en avondprogramma los met o.a. DJ Barry Paf (538), DJ Ramon,  Rick van der Kroon, (The Dutch Neal Diamond) en Saxo P-Air. Het feest op de Brink gaat door tot 21.00 uur. Op De Brink staat een gezellige samenwerkende bar van Grand Café De Haen, Café de Wiekslag, La Salita en de Happyfood. Er kan hier met munten betaald worden.

KLEEDJESMARKT Uiteraard ontbreekt ook dit jaar de traditionele Kleedjesmarkt niet. Op de Wiekslag en de Leeuweriklaan is een waar kinderfeest georganiseerd. Daar zijn diverse kinderactiviteiten zoals springkussens, suikerspin en snoepkraam. Wie nog geen vergunning voor de kleedjesmarkt heeft, kan proberen aanstaande zaterdag 21 april om 10.00 uur er nog een te bemachtigen bij De Haen op de Brink in Hoevelaken. Het aantal vergunningen dat wordt uitgegeven is beperkt en wie het eerst komt, die het eerst maalt.


Ook andere Hoevelaakse partijen doen volop mee met de Koningsdagactiviteiten. In de Stuw houdt de Stichting Historisch Hoeflake een fototentoonstelling. In de Kopperhof is er de  'Van Bokhorst Architecten-Bingo' en bij Blits staat een pannakooi.

Alle activiteiten worden georganiseerd op initiatief van HartjeHoevelaken. Het scherm op de Brink wordt mogelijk gemaakt door TVKar.nl  En door verschillende supersponsoren heeft Hoevelaken dit jaar toch een mooie Koningsdag. Ook vrijwilligers van de Oranjevereniging zetten zich deze dag in.

Het volledige en actuele programma is te vinden op www.hartjehoevelaken.nl en te volgen via de Facebookpagina van HartjeHoevelaken.

advertentie
advertentie