Veensche Boys doet zijn plicht

15 april 2018 om 00:06 Sport/sport

NIJKERKERVEEN In de strijd om het kampioenschap moet Veensche Boys winnen en hopen dat koploper Scherpenzeel punten verspeelt. De Boys volttoiden hun taak tegen AVW'66 door met 3-2 te winnen, maar ook Scherpenzeel won met 6-3 tegen FC Horst. Vertrouwen tanken is de opdracht voor Veensche Boys om toch nog kampioen te kunnen worden en anders de nacompetitie in te gaan.

Het thuisduel tegen de ploeg uit Westervoort verliep prima, want Veensche Boys dicteerde het spel. Danny Brouwer benutte na een kwartier een strafschop en vijf minuten voor rust verdubbelde Menno van der Woude met een droge knal de marge: 2-0. Toen Brouwer na rust de 3-0 aantekende, leek het duel gespeeld.

AVW'66 was echter niet van plan om zich af te laten slachten en kwam sterk terug. Na een kwartier benutte Martijn Derksen een strafschop namens AVW'66 na hands van Ivo te Velthuis. Een paar minuten later werd het zelfs 3-2 via Ivo Rigter en was de spanning terug. AVW'66 maakte het Veensche Boys nog erg moeilijk en pas in blessuretijd viel de beslissende 4-2 door Yannick Bouw.

Een goed resultaat voor Veensche Boys, die opmerkelijk genoeg vooralsnog de boeken in is gegaan met een 3-2 eindstand (voetbal.nl). De punten blijvene chter in beide gevallen in Nijkerkerveen en dat is het belangrijkste.