Oppermachtig Sparta Nijkerk VR1 wint maar met 2-0

12 april 2018 om 12:45 Sport/sport Deel je nieuws

20 kansen, 2 goals; daarmee is eigenlijk alles gezegd over de midweekse wedstrijd Hierden VR1 - Sparta Nijkerk VR1.

Sparta Nijkerk was oppermachtig, gaf de hele wedstrijd niks weg en creëerde meer dan genoeg kansen om al bij rust ruim voor te staan. Hierden beperkte zich in een 5-4-1 opstelling tot verdedigen, maar desondanks konden de Spartanen er vrij makkelijk doorheen voetballen. Helaas was de nauwkeurigheid in de eindpass vaak niet voldoende en wilde het te snel doorcombineren. De mooiste kansen werden gemist en een schot van Eline Tingen spatte uiteen op de kruising.. Rust 0-0.

In de tweede helft hetzelfde beeld, met het verschil dat Sparta Nijkerk de bal wat beter in de ploeg hield. Het raakte niet in paniek en bleef geduldig op zoek naar de openingstreffer. Dat duurde lang en Hierden begon te geloven in een stuntje. Maar zover kwam het niet; Sparta Nijkerk voerde de druk nog wat op en de Hierden speelsters hapten naar adem. Het doelpunt van Christianne van Bloemendaal dat uiteindelijk viel in de 76e minuut verdiende niet de schoonheidsprijs, maar was een logisch gevolg van het enorme overwicht. 10 minuten later kopte Eline Tingen een vrije trap van Christianne van Bloemendaal fraai binnen en stond er een 0-2 eindstand op het scorebord.

Een zeer magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar goed om te zien dat de Spartanen geduldig bleven voetballen en verdedigend niks hebben weggegeven.

De volgende wedstrijd staat gepland voor zaterdag 21 april, uit tegen OWIOS VR1. Een mooie kans op revanche voor de thuisnederlaag van december.