Het winkelcentrum in Paasbos kan worden verbeterd
Het winkelcentrum in Paasbos kan worden verbeterd wijnand kooijmans

'Paasbos is niet verpauperd'

12 april 2018 om 07:20 lokaal

NIJKERK Er zijn gebieden in Paasbos die moeten worden opgeknapt. Maar wie zegt dat het gaat om een verpauperde wijk, doet de bewoners onrecht aan. Dat zegt wethouder Nadya Aboyaakoub.

Wijnand Kooijmans

Er worden, zo zegt de wethouder, inmiddels mooie initiatieven ontwikkeld, zoals de komst van een ontmoetingsplein en het herontwikkelen van het grasveld bij sporthal Strijland. Bovendien is de Wulfshoeve recent weer geopend.

PROCES Wel pleit Aboyaakoub voor de komst van een wijkwethouder in het nieuwe college van burgemeester en wethouders die het proces kan begeleiden. Zoals dat met Patricia van Loozen goed heeft gewerkt in Nijkerkerveen.

,,Als geheel is Paasbos een mooie wijk", zegt ze. ,,Maar een deel is niet meer zo bruisend als we zouden wensen. Daarvoor is een aanpak nodig. Te denken valt dan onder meer aan het gebied waar het skatepark in is gelegen en het manifestatieterrein."

SCHOLEN Volgens Aboyaakoub is Paasbos een wijk met veel jeugdige inwoners, maar ook deels vergrijsd. Met veel scholen die al zijn vergroend of dat willen. Vanuit 'Samen op Zet' zijn voorstellen gedaan de cohesie in de wijk te verbeteren. Door de gemeenteraad is hiervoor ook geld beschikbaar gesteld,

Aangegeven is dat er overlast van jeugd bestaat. Volgens de wethouder vallen de meldingen feitelijk mee. Zowel bij de politie als de gemeente. Er is goed contact vanuit de jongerenwerkers en handhavers met de jeugd die in Paasbos rondhangt en ook gebruik maakt van het verharde trapvelden bij de skatebaan.

BEELD In november is een informatieavond gehouden rond het plan voor het gebied tussen de sporthal en de Maranathaschool. De enige weerstand bestond tegen een eventuele hangcontainer.

Van de in totaal veertig aanwezigen waren er vijf die klaagden over overlast door de hangjongeren. Voor de bijeenkomst is van deur tot deur een vragenlijst afgenomen. Ook hieruit is uiteindelijk geen negatief beeld over overlast door jongeren naar voren gekomen.

Het beeld dat de gemeente aan de vragenlijst heeft overgehouden is dat juist de bewoners voorzieningen voor jongeren toejuichen en hen een plek in de wijk gunnen.

RENOVATIE In de begroting is 3,6 miljoen beschikbaar voor de renovatie van sporthal Strijland. Dat moet dan gebeuren in 2019. De wethouder wil echter eerst nog overleg met de nieuwe beheerder. In gesprekken met huidig beheerder SRO ziet de wethouder weinig nut.

APOTHEEKGEBOUW In het voormalig apotheekgebouw komt een nieuwe ontmoetingsruimte voor en door de beurt. Hier kan men straks een kop koffie drinken, komt een boodschappenservice en gaat de wijkagent spreekuur houden, Voor extra woningbouw zijn nog geen plannen ingediend bij de gemeente. Dat maakt dat daarop ook niet kan worden ingegaan op dit moment en op dit punt ook geen actie is ondernomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie