Tommy Wieringa signeert in Boekhandel Roodbeen

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - In verband met de Nationale Boekenweek en zijn boekenweekgeschenk 'Een mooie jonge vrouw', bracht schrijver Tommy Wieringa afgelopen dinsdag een bezoek aan Boekhandel Roodbeen om de boeken van zijn hand en zijn boekenweekgeschenk te signeren. Het htema van de boekenweek is dit jaar 'Reizen'.

Een briljant microbioloog ontmoet in het boek een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme - waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen. Het geschenk wordt bij besteding van ten minste 12,50 euro door boekhandels cadeau gedaan. Het is ook verkrijgbaar als e-book en luisterboek.

Tommy Wieringa (Goor, 1967) is een veelzijdig auteur en brak in 2005 bij het grote publiek door met Joe Speedboot dat werd genomineerd voor alle grote prijzen en werd bekroond met de F. Bordewijkprijs.

Zijn meest recente roman Dit zijn de namen, wederom een bestseller, werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de publiekprijs van de Gouden Boekenuil 2013.

advertentie
advertentie