Award Duurzaamheid voor TB Grond en Sloopwerk

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERKERVEEN - wethouder René Windhouwer en Gerrit Jan Bezemer (voorzitter Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk) reiken vrijdag 14 maart de Nijkerkse Award Duurzaamheid uit. Deze Award wordt regelmatig uitgereikt aan een bedrijf dat zich onderscheidt op het gebied van duurzaamheid. Dit keer gaat de Award naar TB Grond en Sloopwerk BV uit Nijkerkerveen.

Het bedrijf ontvangt de Award omdat het zich bewust inzet voor een duurzame ontwikkeling van de maatschappij. Diversen Wajong jongeren krijgen bij TB Grond en Sloopwerk de kans zich binnen hun mogelijkheden in te zetten. Het bedrijf zet een deel van de financiële middelen in, om lokale verenigingen en sportverenigingen te sponsoren.

TB Grond en Sloopwerk doet er veel aan om milieuvervuiling tegen te gaan. Denk daarbij aan het hergebruiken van binnenkomend sloopmateriaal. Daarnaast wordt minder dan tien procent van de binnenkomende afvalstoffen daadwerkelijk gestort. Men heeft bovendien diverse projecten uitgevoerd die voldeden aan het LEED-certificaat. Onlangs is het certificaat Asbestsanering SC-530 verkregen.

advertentie
advertentie