Film over foodproductie Nijkerk in première

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - Er is een film gemaakt over Nijkerk als foodproductie-centrum van Regio FoodValley. Wethouder Geert Horst vervult de hoofdrol in deze promotiefilm. Trots neemt hij de kijker mee langs een keur aan Nijkerkse bedrijven, die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie.

Ondernemers die aan bod komen in de film, verzamelden zich in de secretaire van het Nijkerkse stadhuis om de première mee te maken. De ruim 8 minuten durende film werd zeer enthousiast ontvangen. Vanaf nu gaat de film ingezet worden om Nijkerk als foodproductie-centrum van de Regio FoodValley te promoten.

Wethouder Geert Horst vertelt waarom: ,,De gemeente Nijkerk huisvest inmiddels meer dan 50% van alle banen in de foodproductie in de regio. Dat is niet voor niets. Nijkerk biedt daarvoor uiterst geschikte vestigingsmogelijkheden op moderne, hoogwaardige bedrijventerreinen, kent een centrale ligging aan de snelwegen en beschikt over goede spoor- en waterverbindingen. Bovendien bevindt zich in onze gemeente en regio het voor de bedrijven geschikte arbeidspotentieel. Ik ben dan ook zeer blij met deze film, die goed laat zien hoe succesvol bedrijven in de foodproductie hier in Nijkerk kunnen ondernemen."

Aanvullend op de kennisontwikkeling die vanuit de universiteit van Wageningen plaatsvindt, groeit Nijkerk juist op productiegebied. Het is een voorbeeld van hoe de samenwerkende gemeenten in FoodValley elk vanuit hun eigen rol elkaar kunnen versterken.

De film is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en de gemeente Nijkerk. Het Nijkerkse reclamebureau IQBuzz tekende voor de regie en de productie van de film. Als ludieke geste ontving Geert Horst een 'Oscar' en een filmblik uit handen van Pim van Duijn, directeur van het reclamebureau.

De film 'Nijkerk als foodproductie-centrum' is te zien op YouTube, op de website van de gemeente Nijkerk en op www.nijkerka28.nl.

Op de foto ontvangt wethouder Geert Horst een filmblik en 'Oscar' uit handen van Pim van Duijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie