Telstar sluit zaalseizoen met verlies

5 april 2014 om 00:00 Sport

HOEVELAKEN - In een wedstrijd om des keizers baard heeft Telstar niet weten te imponeren. In Vriezenveen kon geen vuist worden gemaakt tegen Amicitia (19-14), waardoor de Hoevelakense equipe het zaalseizoen zonder glans afsloot.

Op voorhand was bekend dat er niks meer op het spel stond. Amicitia was uitgespeeld als middenmoter, Telstar was vorige week al gedegradeerd. Berdien van Wezel speelde op de plek van de geblesseerde Inke Bleeker. Nog eenmaal wilde het vlaggenschip laten zien waarom het in de zaal in de Overgangsklasse behoort te spelen met schotklok, maar slaagde hier niet in. In een vloek en een zucht stond een onoverbrugbare 11-3 tussenstand op het scorebord. Amicitia startte scherp en rondde af met een hoog rendement, waar de Hoevelakers een droevig percentage schoten. Vlak voor rust werd dit enigszins hersteld, waardoor een 14-9 stand op het scorebord stond tijdens de thee.

Vlak na rust kwam de hoofdmacht nog terug tot 14-11, maar de scores bleven te moeizaam vallen. De Vriezenveners pareerden ogenschijnlijk makkelijk tot 19-12, waarna de wedstrijd definitief gespeeld was. Het laatste kwartier werd er niet meer gescoord door beide ploegen, waarna invaller Albert Kuijsten vlak voor de tijd de eindstand op 19-13 bepaalde.

Een teleurstellend zaalseizoen werd hiermee idem afgesloten. Evengoed gaat de selectie met opgeheven hoofd het veld op. Ook hier wordt gespeeld in de Overgangsklasse en liggen de mogelijkheden om te handhaven nog helemaal open. Op 22 maart wordt de veldcompetitie hervat met een uitwedstrijd tegen Tjoba uit 's-Heerhendrikskinderen (Zeeland).

advertentie
advertentie