Ingezonden: Powervrouwen in de politiek

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Laatst reed ik na een lange werkdag met de auto richting huis. Radio aan. Een oproep voor de uitreiking van de Powervrouwen Awards. Tikkeltje overdreven dacht ik bij mezelf: erkenning in de vorm van een award. Oké. Waarom? In deze tijd, in deze maatschappij zijn de dames net zo goed vertegenwoordigd als de mannen, dus big deal!

Tot afgelopen week de kandidatenlijsten van de gemeenteraadsverkiezingen op de mat vielen. Totaal 91 kandidaten. Mooi! Waarvan 24 dames. Minder mooi! Een krappe 27% van de kandidaten blijkt vrouw.

De gemeenteraad vertegenwoordigt de Nijkerkse bevolking. Op 1 januari 2014 had de gemeente Nijkerk 40.654 inwoners. De vrouw-man verdeling is daarbij vrijwel fifty-fifty.

Om nauw aan te sluiten bij ieders behoeften is een goede verhouding heren en dames essentieel. Niet omdat mannen daar niet over zouden kunnen beslissen, maar wel omdat de ervaring leert dat er betere besluiten genomen worden wanneer mannen en vrouwen dat samen doen. Mannen en vrouwen denken en doen nu eenmaal anders.

Daarom doe eens gek; stem op een vrouw!

CDA Nijkerk-Hoevelaken heeft maarliefst vier powervrouwen in de race. Eline Oldenkamp (7) en Judith Overvliet (10) laten hun stem, en daarmee de stem van de jongeren en starters, graag horen. Daarnaast vertegenwoordigen Cisca van Drie (3) en ikzelf, Trudy Doornhof-Molenaar (9) graag de jonge gezinnen binnen onze gemeente. Voor een waardevolle bijdrage aan de gemeentelijke politiek: stem op een vrouw!

René Windhouwer, lijsttrekker CDA

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie