NSC neemt in slotminuut afscheid van titel

5 april 2014 om 00:00 Sport

De titelaspiraties van NSC kunnen na zaterdag even in de koelkast. In Opheusden kregen de Nijkerkers in de allerlaatste minuut een 1-0 nederlaag te verwerken, waardoor DFS nu vijf punten voorsprong heeft.

Dusty Louwaars 1-0

In de gelijk opgaande eerste helft waren er voor beide doelen mogelijkheden, maar echt grote kansen waren er amper. Beide ploegen lieten zich nog niet volledig in de kaarten kijken in het belangrijke duel, maar NSC toonde aan dat zij de meeste ambities hadden

Na de rust ging NSC beter spelen en kregen ze de overhand. Toen Van der Vegte omver werd getrokken, kreeg NSC een strafschop, die echter door Christian van de Kamp werd gemist. Het leek toch nog goed te komen, want enkele minuten later moest koploper DFS met tien man verder na twee gele kaarten voor de aanvoerder.

NSC zette DFS volledig onder druk en kreeg voldoende kansen om de winst naar zich toe te trekken, maar alle pogingen mislukten. Een scherpe tegenaanval van DFS in de blessuretijd was wel doeltreffend. Dat betekende een 1-0 nederlaag voor NSC en een voorlopig afscheid van de titel.