Sparta Nijkerk moeizaam langs Huizen

5 april 2014 om 00:00 Sport

Sparta Nijkerk had zaterdag alle moeite om Huizen van zich af te houden. Met name in de slotfase van het duel maakten de Nijkerkers het zichzelf erg lastig, maar ze wonnen wel met 2-1.

Dave Huymans 1-0; Frank Tervoert 2-0; Sam Doeve 2-1

Huizen begin sterker aan het duel, maar de wat slap gestarte Nijkerkers kwamen wel op voorsprong na een kwartier door Huymans. Daarna ging het duel gelijk op al waren de Nijkerkers wat gevaarlijker. Vijf minuten voor de rust vergrootte Tervoert de voorsprong door een starschop te benutten.

In de tweede helft lieten de Nijkerkers het initiatief aan Huizen, maar hadden ze de zaken goed op orde. Grote kansen leverde het veldoverwicht van Huizen amper op. Totdat Doeve twee minuten voor tijd de bal droog langs Rijnvis schoot. De gasten zetten nog even alles op alles en er waren enjele hachelijke momenten voor het Nijkerkse doel. De toch wel verdiende gelijkmaker bleef uit. Sparta Nijkerk won 2-1, misschien niet helemaal verdiend of met fantastisch goed spel, maar dat telt niet meer.