Dansen op Oranje Nassauschool

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - De leerlingen van de Oranje Nassauschool hebben op donderdag 27 februari en donderdag 6 maart een dansvoorstelling gegeven voor hun ouders, grootouders en andere belangstellenden. In een goed gevulde Kruiskerk kon het publiek genieten van de dansvoorstelling "Het Reisbureau".

De voorstelling ging over een argeloze voorbijganger die uitgeroepen werd tot prijswinnaar van een reisbureau. Vanwege de economisch slechte tijden kon de winnaar helaas geen echte reis worden aangeboden maar kreeg deze dansen uit diverse landen te zien, onder meer uit Nederland, Oostenrijk, Zuid-Amerika, China en Israël. Per groep droegen de leerlingen kleding en accessoires die passend waren bij de dans van het bewuste land. De dansen waren afgestemd op het niveau van de kinderen. Zo dansten de jongste kinderen op de muziek van "Alfred Jodocus Kwak" als eendjes in het water terwijl de hoogste groepen een zeer gevarieerde Russische dans uitvoerden.

Aan het eind van de wervelende voorstelling werden alle aanwezigen uitgenodigd om onder leiding van de dansdocenten van 't Klooster uit Harderwijk mee te doen aan de spetterende slotdans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie