Open Huis van MBO Amersfoort op 13 maart

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

PERSBERICHT

Nog geen studiekeuze gemaakt? Kom naar het Open Huis van MBO Amersfoort op 13 maart

Wil jij een mbo-opleiding gaan volgen, maar heb je nog geen studiekeuze kunnen maken? Breng dan een bezoek aan het Open Huis van MBO Amersfoort. Op donderdag 13 maart van 18.00 - 21.00 uur kun je kennismaken met onze verschillende opleidingen op meerdere locaties. Ook kun je een beroepskeuzetest doen om te kijken welke richting of opleiding aansluit op jouw interesses. Studenten, docenten en keuzecoaches van MBO Amersfoort staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Tips voor het maken van jouw studiekeuze vind je op www.mboamersfoort.nl/studiekeuze.

Nieuwe opleidingen met ingang van het nieuwe schooljaar

Facilitair medewerker niveau 2

De opleiding Facilitair medewerker is een nieuwe tweejarige opleiding. Je leert bij deze opleiding het vak direct in de praktijk. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met receptiewerk, horeca, schoonmaak en klein onderhoudswerk. Begin van dit schooljaar is in wijkcentrum De Bron (in de wijk Vathorst van de gemeente Amersfoort) een nieuw, innoverend opleidingsinitiatief gestart: het Leerbedrijf De Bron. Ga jij deze opleiding volgen, dan krijg je zowel de theoretische als praktische vakken bij De Bron. Na je opleiding heb je direct praktijkervaring op zak en kan je bijvoorbeeld aan de slag als conciërge.

Fastservice medewerker niveau 2

Bij de opleiding Fastservice medewerker krijg jij een heel goed beeld van wat werken in de catering precies inhoudt. Dat voorkomt dat jij pas ná je opleiding ontdekt of het werk wel bij jou past. MBO Amersfoort start in het nieuwe schooljaar een eigen leerbedrijf voor de catering van studenten en medewerkers. Zo leer je direct in de praktijk en heb jij een flinke dosis werkervaring als je je diploma in ontvangst neemt.

Beroepsgestuurd leren (BGL)

Wil je aan een opleiding in de techniek beginnen maar heb je nog geen BBL-werkplek gevonden? De School voor Techniek biedt vanaf september 2014 een nieuwe leerweg voor Bouw en Procesindustrie aan; beroepsgestuurd leren (BGL). De leerweg combineert voor jou het beste van de beroepsopleidende (BOL) en de beroepsbegeleidende (BBL) leerweg. Je start met je opleiding en wordt direct met praktijksituaties voorbereid op de arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze leerweg en de mogelijkheden? Kom dan langs bij één van de locaties van de School voor Techniek tijdens het Open Huis op 13 maart.

www.mboamersfoort.nl/openhuis.

advertentie
advertentie