Start revitalisering bedrijventerrein Arkervaart-Oost

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - Wethouder Geert Horst geeft op donderdag 13 maart het startsein voor de revitalisering van bedrijventerrein Arkervaart-Oost in Nijkerk. Om 10.00 uur vindt een feestelijke bijeenkomst plaats nabij het kruispunt Patroonstraat en Smitspol om de start van dit omvangrijke project te markeren.

Door de provincie Gelderland en de Europese Commissie is € 1,6 miljoen subsidie verleend voor het revitaliseren van bedrijventerrein Arkervaart-Oost. Uit diverse beheerplannen heeft de gemeente Nijkerk aanvullende middelen toegevoegd, zodat het totaal beschikbare budget € 2,3 miljoen bedraagt. Met dit bedrag gaat de gemeente een aantal projecten op bedrijventerrein Arkervaart-Oost realiseren.

Verbetering kwaliteit en uitstraling

Het meest omvangrijke project is de herinrichting van de openbare ruimte. Met deze herinrichting wordt de kwaliteit en uitstraling van de openbare ruimte op bedrijventerrein Arkervaart-Oost aanzienlijk verhoogd. Daarnaast wordt onderzoek verricht naar duurzame energievoorziening en naar duurzame logistiek in relatie tot de vaarweg Arkervaart. Ook wordt gebiedsgericht beheer van het terrein ingesteld. Tenslotte wordt een fonds opgericht voor herstructurering van alle bedrijventerreinen in de gemeente. De Ambachtstraat en Berencamperweg zijn eigendom van de provincie Gelderland, die verantwoordelijk is voor het beheer. Daarmee vallen deze straten buiten het project revitalisering bedrijventerrein Arkervaart-Oost.

Participatie ondernemers

Dit project is in overleg met de betrokken ondernemers in Arkervaart-Oost en de klankbordgroep tot stand gekomen. De aanbesteding is gewonnen door Koninklijke BAM Group nv. De ondernemers en de klankbordgroep zullen ook worden betrokken bij de verdere voortgang van dit project. Naar verwachting zullen alle werkzaamheden dit jaar worden afgerond.

advertentie
advertentie