College steekt handen uit de mouwen voor NL Doet

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - Elk jaar zet het college zich in maart in voor de vrijwilligersactie NL Doet. NL Doet is een initiatief van het Oranjefonds waarbij het vrijwilligerswerk in de spotlight staat. Iedereen wordt opgeroepen een dag(deel) de handen uit de mouwen steken. Het college komt dit jaar in actie op vrijdagmiddag 14 maart bij Museum Oud Nijkerk en bij de Mixed Hockey Club Hoevelaken. Ook gaat een enthousiaste groep jonge medewerkers van de gemeente Nijkerk op 21 maart aan de slag bij de Mixed Hockey Club Hoevelaken.

Dit jaar staan voor Nijkerk Doet de thema's cultuur en sport in het zonnetje. ,,In deze sectoren zijn vrijwilligers de drijvende kracht. We vinden het belangrijk onze waardering te tonen voor de inzet van al deze mensen", zo licht burgemeester Renkema toe.

Wethouders Windhouwer en Horst steken op vrijdagmiddag 14 maart de handen uit de mouwen bij Museum Oud Nijkerk. Zo'n 65 vrijwilligers zijn actief in het museum, bijvoorbeeld bij de inrichting van tentoonstellingen en het geven van rondleidingen. Op 14 maart gaan beide wethouders met een aantal vrijwilligers aan de slag met het collectiebeheer van het museum, zoals het registreren van nieuwe voorwerpen. Dit geeft een mooi beeld van wat er komt kijken bij het behoud van het erfgoed van Nijkerk. Om dit erfgoed nog beter te bewaren en tentoon te stellen, gaat het museum verhuizen naar het monumentale pand aan de Venestraat 16. De voorbereidingen op deze verhuizing zijn in volle gang en vragen veel inzet van de vrijwilligers.

Burgemeester Renkema en wethouder De Graaf nemen op vrijdagmiddag 14 maart een kijkje bij de Mixed Hockey Club Hoevelaken. De hockeyvereniging zit vol met vernieuwende ideeën over vrijwilligerswerk en het verenigingsleven, waarover de collegeleden graag in gesprek gaan. Zo is de vereniging gestart met een cursus hardlopen in samenwerking met de Atletiek Vereniging Nijkerk. Naast de sportieve resultaten, is de cursus een mooie gelegenheid om met potentiële leden in contact te komen en de samenwerking tussen verenigingen te versterken. Ondertussen gaat het dagelijkse reilen en zeilen van de vereniging, zoals het onderhoud van het clubhuis, gewoon door. De collegeleden pakken graag het gereedschap op om een aantal klusjes te klaren. Een groep van jonge medewerkers van de gemeente Nijkerk zal een week later, op vrijdag 21 maart, in eigen tijd nog meer klussen afmaken.

Oproep

Inwoners, bedrijfsleven en andere partijen worden door de gemeente opgeroepen om ook de handen uit de mouwen te steken voor NL Doet. Meedoen aan NL Doet is simpel, zowel vrijwilligers als aanbieders van klussen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl. Hier staat een compleet en gevarieerd overzicht van alle klussen en activiteiten in de buurt. Organisaties kunnen zelf hun klus aanmelden om vrijwilligers te trekken. Voor ondersteuning bij het formuleren van klussen of bij de keuze van een klus: Steunpunt Vrijwilligerswerk van Sigma via 033-2474830 of info@sigma-nijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie