Kampioenschap sjoelen 'Berengezellig'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOEVELAKEN - Het was afgelopen zaterdagavond gezellig druk in de verwarmde schuur van de familie de Lange aan de Middelaarseweg 6 uit Hoevelaken. Na het traditionele touwtrekken, het boomstamzagen en een dartstoernooi werd hier voor de eerste keer het Hoevelakens sjoelkampioenschap georganiseerd, een activiteit die maar liefst 80 liefhebbers op de been bracht.

door Gerrit Steen

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de deelnemers hun kunsten op de sjoelbak aan het publiek tonen. De sfeer zat er de hele avond goed in. Arjan de Lange vertelt: ,,We vinden nog steeds dat er buiten de Dorpsdag om veel te weinig evenementen in Hoevelaken worden georganiseerd en willen daar actief verandering in brengen. Zo hebben we eerder al een dartstoernooi bij ons gehouden, later het boomstamzagen en 's zomers staat het Hoevelakens kampioenschap touwtrekken op de agenda. Allemaal activiteiten die voor veel plezier en vertier zorgen."

Verrast

Arjan de Lange was aangenaam verrast over het grote aantal deelnemers dat deze activiteit trok. ,,Het is toch de eerste keer dat we dit organiseren, de belangstelling ervoor is echt overweldigend, dit hadden we echt iet verwacht. Hierdoor moesten we via via nog aan extra sjoelbakken zien te komen, dat was best een karweitje want we moesten natuurlijk wel echte wedstrijdsjoelbakken hebben." In totaal waren er maar liefst 10 tafels opgesteld waar de deelnemers fanatiek streden om de felbegeerde bekers. Agnita Loch uit Nijkerk ging met de grootste beker naar huis bij de senioren, bij de jeugd, waar 9 deelnemers waren, ging de hoofdprijs naar Wilco de Vaal uit Hoevelaken.

Ander publiek

Wijnand van Leeuwen was één van de deelnemers en vond het een gezellige avond: ,,Ik heb de vorige keren met het boomstamzagen meegedaan, dit is toch wel even iets anders. Minder vermoeiend vooral, maar wel berengezellig. Het leuke hiervan is dat je een heel ander publiek hebt dan bij de vorige gelegenheden, jong en oud doet hier nu aan mee, dat maakt het wel extra sfeervol. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar."

Uitslagen

Uitslagen Senioren: 1. Agnita Loch uit Nijkerk (142 punten), 2. Henk Lubbertsen uit Ermelo (140 punten), 3. Bert van Loenen uit Nijkerk (119 punten). Jeugd: 1. Wilco de Vaal uit Hoevelaken (138 punten), 2. Rowan van de Pol uit Hoevelaken (135 punten), 3. Henk Jan de Lange uit Hoevelaken (132 punten).

Foto: Wijnand van Leeuwen is met sjoelen bijna even fanatiek als bij het boomzagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie