Het Gebeuren speelt 'Verwarringen alom'

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

HOEVELAKEN - Toneelvereniging Het Gebeuren geeft op 7 en 8 maart weer haar jaarlijkse toneeluitvoering. Dit keer brengen ze het stuk 'Verwarringen' van England's beroemdste komedieschrijver Alan Ayckbourn.

door Gerrit Steen

'Verwarringen' bestaat uit vier komische eenakters de losjes met elkaar in verband staan. Er is bewust voor eenakters gekozen, omdat het voor de afgelopen jaar weer groter geworden toneelgroep moeilijk is een avondvullend stuk te vinden met daarin voor alle spelers een gelijkwaardige rol. In 'Verwarringen' zitten in totaal zeventien rollen, dus voor iedereen evenveel kans om te stralen. Voor sommigen zelfs in twee rollen. Dat maakt het voor die spelers af en toe extra verwarrend: twee verschillende karakters uitbeelden, twee verschillende teksten leren en dan zorgen dat je die niet door elkaar haalt.

Jaren '70

Coen te Marvelde: ,,Het stuk is geschreven in de jaren '70 en we hebben er voor gekozen om het ook in die tijd te laten afspelen. Dat betekende dat we op zoek moesten naar broeken met wijde pijpen, gekleurde overhemden met grote puntkragen, behang met bloemmotieven in bruin en oranje en een ouderwetse PTT-telefoon, om maar een paar voorbeelden te noemen. Een flinke uitdaging, maar we denken dat we er aardig in zijn geslaagd het jaren '70 sfeertje neer te zetten. Voor wie de seventies heeft meegemaakt is het zeker een feest van herkenning."

Hectisch toneeljaar

Hij vervolgt enthousiast: ,,Het was al met al een hele toer om dit stuk op de planken te krijgen, zeker ook voor onze regisseuse. Zij had de leuke maar zware taak om zich tijdens de repetities in vieren te delen om elke scene evenveel aandacht te geven en daarnaast over de verschillende decors na te denken. Voor haar was het een hectisch toneeljaartje. Maar het is weer gelukt om er een mooie humoristische avondvullende voorstelling van te maken, waar ook de kinderen van kunnen genieten."

Arrangement

De leden van Het Gebeuren rekenen weer op veel belangstelling. Te Marvelde: ,,In samenwerking met Partycentrum De Haen wordt ook dit jaar een arrangement aangeboden. Voor 20 euro kunt u naar de voorstelling en daaraan voorafgaand eten bij de Haen. Verdere informatie kunt u bij De Haen verkrijgen. Op 24 februari start de kaartverkoop. Kaarten zijn te bestellen via m.zandberg@hetnet.nl, of te verkrijgen bij de Hoevelakense Boekhandel en Partycentrum de Haen. Een kaartje kost 10 euro. Voor 65+ en kinderen kost een kaartje 7 euro en voor vrienden 5 euro. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het promotiefilmpje op onze website: http://www.hetgebeuren.com."

Foto: Het beloven weer twee doldwaze avonden te worden met Het Gebeuren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie