Telstar degradeert rechtstreeks uit Overgangsklasse

5 april 2014 om 00:00 Sport

HOEVELAKEN - Het contrast met één jaar geleden kon zaterdagavond niet groter zijn: na een bloedstollende en spannende wedstrijd werd Telstar overtuigend kampioen in de eerste klasse. De bloemen en complimenten waren meer dan verdiend, gezien het vertoonde spel en de resultaten. Zaterdagavond was sporthal De Slag het decor van een ploeg die verzuimde de laatste strohalm te grijpen om zich te handhaven in de Overgangsklasse. Tegen een bij tijden ontketend Heerenveen werd nagenoeg kansloos verloren: 22-28.

Telstar startte de wedstrijd goed en kwam via uitblinkers Niels Heining en Anke Hopman op voorsprong. Verdedigend was de ploeg slordig en daardoor ontstond een gelijkopgaand duel. Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg een domper te verwerken doordat Arjan Westeneng zich blesseerde en even later niet meer verder kon. Zijn plek werd ingenomen door Evert van den Berg, pas een week terug na twee maanden blessureleed. Zijn invalbeurt zette geen zoden aan de dijk en dat betekende dat Heerenveen even later met een kleine voorsprong kon rusten: 11-13.

In de kleedkamer werd benadrukt dat Telstar de bovenliggende partij was en dit in de tweede helft zichtbaar moest maken op het scorebord. Verwacht werd dat Heerenveen er een schep bovenop zou doen, dus Telstar dan maar twee schepjes. Het vertrouwen was er. Het geloof in een overwinning was er. Maar ergens ging het mis. Alle goede bedoelingen ten spijt, het lukte Telstar niet om Heerenveen in bedwang te krijgen of ook maar enigszins te houden. Enkele spelers wisten uit alle hoeken van het veld te scoren, ongeacht of ze wel of geen verdedigende druk kregen. Telstar moest in Heerenveen ronduit zijn meerdere erkennen op alle gebieden: fysiek, in de afronding en behendigheid en wat er nog meer komt kijken bij een potje korfbal in een Overgangsklasse.

Toen de rook was opgetrokken, stond er een ontluisterende eindstand (22-28) op het scorebord. Toen daarna bleek dat concurrent Oost Arnhem had weten te winnen, kon de ploeg van coach Steven Brink na dertien wedstrijden de balans opmaken: Telstar degradeert rechtstreeks uit de Overgangsklasse en mag zich volgend zaalseizoen melden in de Eerste klasse.

Terugkijkend: niemand had dit willen missen. De spelers van Telstar 1 hebben wekelijks kunnen genieten van het spelen met een schotklok en het spelen tegen topkorfballers. Over een aantal weken zal er worden teruggekeken, de geleende schotklok zal worden ingeleverd en wacht er een uitdaging op het veld te wachten: handhaving in de Overgangsklasse.

Volgende week sluit Telstar de zaalcompetitie af met een wedstrijd om des keizers baard tegen Amicitia in Vriezenveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie