Drakenbootrace in havenkom Nijkerk op 14 juni

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - Vorig jaar organiseerden de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk en de Rotaryclub Nijkerk gezamenlijk een succesvolle Drakenbootrace in de binnenhaven van Nijkerk. Het evenement was speciaal georganiseerd voor Nijkerk 600. Naderhand was er veel vraag naar herhaling van het evenement. Dit jaar komt er daarom weer een Drakenbootrace.

De organisatie krijgt dit jaar hulp van Team Kikano van het Corlaer College en Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal. Dit resulteert in een nieuwe opzet met eigen drakenboten. Team Kikano heeft voor haar eigen roeievenement al twee boten en verzorgt de trainingen voor deelnemende teams. Leden van De Zuidwal fungeren als officiële stuurmanbegeleiding, verplicht bij een drakenbootevenement. Naast de twee boten van Team Kikano kan de Drakenbootcommissie twee boten lenen en bouwen vrijwilligers twee drakenboten. Inmiddels is de bouw van de drakenboten gestart en werken Lions- en Rotaryleden samen met vrijwilligers van De Zuidwal. De drakenbootrace vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 juni.

Team Kikano en De Zuidwal

Team Kikano van het Corlaer College sluit haar eigen roeievenement voor het goede doel Kika af tijdens de start van de Drakenbootrace. Tevens leveren zij hun twee boten, de bouwmallen en hun kennis aan het drakenbootevenement. De leden van De Zuidwal werken samen met de leden de Lions en de Rotary om de drakenboten op tijd af te krijgen. Evan Kroon, van Bouwmaatschappij Kroon, stelt zijn bouwhal ter beschikking voor de bouw van de drakenboten. De stuurmannen krijgen hun opleiding van de River Dragons, een ervaren drakenbootteam uit Gorinchem.

Inschrijven gestart

De drakenboten zijn alle identiek omdat ze uit dezelfde mal gemaakt zijn. Ook de drakenkoppen en -staarten worden zelf gegoten en beschilderd. Alles in eigen hand houden levert financieel voordeel op ten opzichte van vorig jaar maar er is nog geld nodig. Nijkerk 600 jaar en de gemeente Nijkerk subsidiëren een gedeelte en de rest wordt via sponsoring en de entreegelden verzameld. Meedoen met een team kost 300 euro. Teams kunnen zich vanaf heden inschrijven via www.drakenbootnijkerk.nl. Een team bestaat uit 9 mensen; 8 roeiers en 1 stuurman. In het kader van een project om havenkomactiviteiten te stimuleren zijn er plannen om meer evenementen bij de havenkom te organiseren in het weekend van 13 en 14 juni. Waarschijnlijk komt er een feest ter afsluiting van de drakenbootrace, in samenwerking met de gemeente Nijkerk en de NOV. Alle informatie rondom de Drakenbootrace is te vinden via de website www.drakenbootnijkerk.nl en de Facebookpagina: https://www.facebook.com/pages/Drakenbootrace-Nijkerk/249243335246932.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie