Jongerentheater over verslavingsproblemen

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOEVELAKEN - Theatermaker en trainingsacteur Helmer van der Sar uit Hoevelaken schreef in het najaar van 2013 een project waarmee hij een brug wilt slaan tussen creatieve talent-ontwikkeling en plaatselijke verslavingsproblematiek onder jongeren uit de gemeente Nijkerk.

Hij gaat een theatervoorstelling maken met zo'n twintig jongeren van 14 tot 19 jaar oud over het gevoelige thema: 'drugs en drank'. Deze voorstelling is komende zomer in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken te zien. Helmer zet de jongeren in hun kracht en spreekt ze aan op hun talent.

Door middel van actieve voorlichting, improvisatietechnieken en spelplezier gekoppeld aan de thematiek helpt Helmer het talent van de tiener verder te ontwikkelen. Hij stuurde zijn concept en aanvraag naar de Lionsclub Hoevelaken, Rabobank Randmeren en de gemeente Nijkerk. Deze partijen werden enthousiast en besloten het plan financieel te ondersteunen. Na een brainstormavond die hij organiseerde op 11 februari in partycentrum 'de Haen' in Hoevelaken kwam daar nog eens steun bij van Victas Amersfoort, stichting Moedige Moeders Nijkerk, politie Hoevelaken en jongerenwerk Nijkerk.

Helmer is nu bezig met de werving en wil begin maart gaan beginnen met het repetitieproces welke wekelijks plaatsvindt in jongerencentrum Blits (Hoevelaken) en Chill Out (Nijkerk). Het project heeft nog plaats voor jongeren die zin hebben in een grote uitdaging. Tevens is het mogelijk om het project te doen als maatschappelijke stage.

Meer informatie op www.dopejongeren.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie