Toch maatregelen wateroverlast Nijkerkerveen

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERKERVEEN - In Nijkerkerveen worden toch extra maatregelen genomen om de wateroverlast in het dorp tegen te gaan. Dat gebeurt na aanvullende vragen van de VVD, meldt de partij in een persbericht.

In een vorige verklaring van het college meldde de gemeente dat er geen wateroverlastproblemen waren. Daarop is de VVD benaderd door een aantal inwoners van Nijkerkerveen, waaruit bleek dat de afvoerproblemen groot zijn. Zo stromen onder meer wc's over. De gemeente heeft inmiddels ook uit de contacten met bewoners in Nijkerkerveen geconstateerd dat op een aantal locaties de huisaansluiting op de riolering aangepast kan worden door bijvoorbeeld de plaatsing van beluchting. Deze maatregelen worden waar nodig dit voorjaar uitgevoerd. Verder blijkt dat de sloten niet overal goed op elkaar aansluiten. Vanuit het waterhuishoudingsplan voor Nijkerkerveen (dit plan is opgesteld ter voorbereiding op de uitbreidingsplannen in Nijkerkerveen) is voorzien in extra oppervlaktewater. Deze uitbreiding zal gerealiseerd worden bij de ontwikkeling van deelplan 2 Nijkerkerveen en zal tot een verbetering leiden van het slotenstelsel en de berging van oppervlakte water. Vanuit het Verbreed Gemeentelijk Riolerings Plan is de opdracht opgenomen om op termijn een grondwateronderzoek uit te voeren en te bepalen welke maatregelen de komende jaren genomen kunnen worden. In Nijkerkerveen wordt bekeken welke maatregelen kunnen worden genomen door bijvoorbeeld drainage toe te passen. Waar mogelijk zal dit dan worden uitgevoerd in combinatie met het vervangen van riolering of de geplande woningbouwuitbreiding. Waar er mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld in combinatie met uitbreiding of de vervanging van riolering, wordt een extra rioolstelsel aangelegd voor de afvoer van dit regenwater. Bij de uitbreidingsplannen in Nijkerkerveen is ook voorzien in dit gescheiden rioolstelsel.

Overigens zal volgens de gemeente Nijkerk de bemaling of afwatering van het waterschap aanpassen niet of nauwelijks invloed hebben op het verlagen van de grondwaterstand in Nijkerkerveen, verzekerd de VVD in het persbericht. Met de afvoercapaciteit van de riolering voldoet Nijkerk aan de wet- en regelgeving. Het rioolstelsel is doorgerekend en het waterschap is bekend met het Nijkerkse rioolstelsel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie