Sjoelen op de Middelaarseweg

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOEVELAKEN - Op zaterdag 1 maart wordt vanaf 18.00 uur op de Middelaarseweg 6 in Hoevelaken voor de eerste keer het Hoevelakens kampioenschap sjoelen gehouden.

door Gerrit Steen

Na al weer tien keer het Hoevelakense touwtrek kampioenschap te hebben gehouden, vonden Arjan en Jeanette de Lange het tijd voor iets anders. Arjan de Lange: ,,We merkten dat de belangstelling voor het boomstamzagen langzaam wat terugliep. Het is natuurlijk toch een bepaald soort publiek en deelnemersveld dat op dit evenement af kwam, op deze manier hopen we een veel groter deel van de Hoevelakense bevolking een leuke en sfeervolle avond te bezorgen."

De Lange vervolgt: ,,We vinden nog steeds dat er buiten de Dorpsdag om veel te weinig evenementen in Hoevelaken worden georganiseerd en willen daar actief verandering in brengen. Zo hebben we eerder al een darttoernooi bij ons gehouden, later het boomstamzagen en 's zomers staat het Hoevelakens kampioenschap touwtrekken op de agenda. Allemaal activiteiten die voor veel plezier en vertier zorgen."

De organisatie hoopt dat jong en oud enthousiast wordt en meedoet aan het kampioenschap. ,,Iedereen kan deelnemen aan het Hoevelakens kampioenschap sjoelen, zowel jong als oud zijn van harte welkom. De entree is gratis en ook voor een lekker hapje en een drankje zal worden gezorgd. We zullen zorgen voor een voldoende aantal sjoelbakken, het exacte aantal dat we nodig hebben hangt af van het aantal deelnemers dat zich voor het evenement opgeeft. We willen met 6 of 7 spelers beginnen in een poule per sjoelbak, waarvan er vervolgens 4 doorgaan naar de volgende ronde. En zo gaan we door tot en met de kwart en halve finale en dan uiteindelijk de grote finale. De dames en heren zitten samen in de poule, dat is wel zo gezellig. Wel hebben we een aparte poule voor de jeugd op stapel staan. Het is voor iedereen mogelijk om mee te doen, dus meld je maar massaal aan", aldus de oproep van De Lange.

Inschrijven

Er kan nog ingeschreven worden: dit kan nog tot 27 februari via arjandelange@planet.nl of tel. 06-51935075. Locatie: Middelaarseweg 6 in Hoevelaken.

Foto: Het belooft een mooi evenement te worden aan de Middelaarseweg (deze foto is op de Dorpsdag gemaakt).

advertentie
advertentie